T1 -63.

Ketil S., Thu Jan 15 2009, 20:53

Ja da er min -63 vel plassert i en gammel, tørr og grei låve på Hinna. Kanskje litt kjølig, men pytt. Har vel kommet dit hen at dersom jeg skal få bilen på veien til sommeren, kan jeg ikke gå igang med totalrestaurering (karosseriløft etc). Bilen har bra lakk, lite "farlig" rust. Målet er å få sveist det som er, skifte innertak og interiør, matte ned lakk, lakkere, sette inn 1300 kasse og 1600 motor. Deretter senke fremme og bak, lage bredere org.felger bak osv.Målet er å klare dette på 4-5 mnd. Kommer til å sette noe av sveisearbeidet bort til folk som kan dette bedre enn meg. Holder nå på med 1600 motoren som har ligget demontert i gode 2 år. Har fått skiftet samtlige bolter til eksos etc. på toppene, fått pakningssett og venter nå på støtstangsrørene. Vil også skifte stempelringer for sikkerhetsskyld. Må rense deler av blokka men ellers er viftehus pusset og lakket. Kjøleblekk glassblåser jeg på jobb.
Bilen min har god støtte når den står alene på låven, den har selskap av en T1 -57 eller noe eldre. Ser ut som at fint objekt, litt rust her og der. Skal finne ut av hvem som har den, det er vistnok en i familien til de som eier låven (forresten svigerforeldrene til min svoger). JA, leien for å stå der er at jeg er med å deler litt på strømmen !!!!. Det blir spennende å se hva jeg får til.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Jan 29 2009, 21:06

Ja da har jeg komt litt videre. Interiør er tatt ut, bunnplate var bedre enn forventet, trenger bare litt pussing og noe god rustmaling, så holder bunnen lenge enda. Skjermer er tatt av, og da dukket driten opp. Hø.side er super, ve.skjermkant bak er råtten, så her må det sveises inn nytt rep stykke for feste av skjerm. Bilen har så mye bra ellers, så da måtte jeg jo få en overraskelse. Slik det ser ut må jeg skifte hele skjermfest, hetl forfra til 3`de siste bolthull. Del er bestilt idag.
POKKER POKKER POKKER:
Har kikket litt mer på -57 som står ved siden av bilen min, den er helt vanvittig bra. Har ikke fått tak i eier enda, men den personen må jeg snakke med.

Ja nå står bilen hos Kai for sveising. Har endret mening med bilen da det dukket opp en del rust, den var godt gjemt, så den ikke før jeg begynte å demontere. Bilen skal nå settes i teknisk god stand og kjøres som den er, det blir vel da en svært mild "Rat".'
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Apr 07 2009, 19:29

Ja, det går litt tregt. Kai har hatt mye å gjøre i det siste. Har imellomtiden bestillt begge støtfangerfester bak, fått fatt i donorfelger slik at jeg kan bredde litt bak.
1239132563 7 FT428 025
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Apr 13 2009, 18:19

Da starter arbeidet med å sette sammen 1600 motoren som jeg tenkte å putte inn i -63`en. Har nå akkurat kommet tilbake fra jobb. Var borte og glassblåste noen motordeler. Dette kun for finishen sin del. Snart skal jeg gå over 1300 kassen som motoren skal pares med.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Aug 31 2009, 06:12

Ja her går det ikke raskt. Motoren er nesten ferdig, mangler bare småting. Spennende blir det jo først når den skal startes for første gang på mange år. Håper jeg har satt alt riktig sammen.
Bilen er nå under sveising, og her dukker det stadig opp overraskelser. Noen har fikset på den før. Sveist lag på lag og brukt godt med sparkel for å skjule rust og dårlig sveisearbeid. Jeg må visst ut å handle mer sveisedeler, men bra blir det tilslutt.
Håpet er å ha den ferdig til neste sesong. Når sveisejobben er gjort bør det ikke bli så vanskelig videre, kommer an på hva lommebok og kone sier.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Sep 10 2009, 06:30

Huff huff. Det er et ordtak som heter " den finner den som leter", og det stemmer ift.min bil. Jo mer som blir tatt bort jo mer rust dukker det opp. Det som skulle bli en rask restaurering ser nå ut til å bli en full restaurering.
Tips: Vær mer nøye med undersøkelse enn jeg var dersom en finner bil i indre deler av Telemark. Der oppe er det mye lureri ser det ut som. Sveisearbeidet går fremover, men det tar tid når en må etterbestille deler, og avbrutes av at en finner mer rust.
Uansett, bilen skal bli bra. Til slutt.
Re: T1 -63.
Håkon, Thu Sep 10 2009, 07:20

Dette var da kjedelig, man vet aldri bilens tilstand før etter man har skrudd litt på den.
Det blir nok bil til slutt, håper du får den klar til neste år.
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Fri Sep 11 2009, 08:17

Såg litt på den da jeg var innom Drivhust på skjæveland..
Du får trøste deg med at det faktisk ikke er særlig mye mer rust en hva som er vanlig smile
Såg godt ut arbeidet
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 14 2009, 10:29

Oppmuntrende ord !! Joda. Det skal bli bil detta. Får bruke høst og vinter til finish.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Sep 20 2009, 19:59

Ja nå er topp og bunn skilt fra hverandre. Kjørte bunnen til Nærbø igår. Må skifte begge ytterkanter av bunn begge sider, da bunn og topp var delvis punktet sammen !!! Nå begynner jeg jobben med å sveise inn nye deler. Bunn hø.side er i grunnen svært bra bortsett fra jekkfeste og ytterkant. På ve.side vurderer jeg sterkt å skifte hele bunnen da jeg vil ha det helt og fint. Deretter skal alt sandblåses og lakkes.
Må også skifte en del komponenter i bunnen, styrestag, foringer og skifte til 2 krets bremsesystem.
Kai fortsetter med det han kan best, sveise og tilpasse karosseri !! Kjekt med folk i klubben som kan slikt.
Ja ja, det blir nok ingen EU-kontroll i november.
Re: T1 -63.
Endre S, Sun Sep 20 2009, 20:05


Ja ja, det blir nok ingen EU-kontroll i november.

Ketil S.
Årstall snakke me om her da.....
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Sep 22 2009, 11:37

he he. Planen er ferdigstillelse og tut og kjør til sommeren. Kommer an på Lotto kupongen min !!
Skal nå igang med å skifte deler av bunnen, det er jo grei skuring. Deretter sandblåsing og lakking. Skifte av styrestag, bremser (til 2 krets), motor, gearkasse, bremsesylindre +++++
Re: T1 -63.
Formula Vee, Tue Sep 22 2009, 21:26

Bra pågangsmot!
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Sep 24 2009, 18:36

Det tar vist aldri slutt !! Nå viser det seg at kanalene må til pers mer enn først antatt. Ja ja, hvilken glede frown
Re: T1 -63.
vidar eiane, Thu Sep 24 2009, 21:58

kondolerer Ketil
Re: T1 -63.
Håkon, Fri Sep 25 2009, 07:31

Jeg var ute hos Kai en kveld, så litt på bilen din samtidig. Så ikke bra ut frown
Hvor går grensen din for sveising? Bilen er en 64 mod, og det bør være mulig å få fatt i nytt bra karosseri.

Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Sep 25 2009, 10:59

Grensen er nådd for lenge siden Håkon, men jeg får ikke en dritt igjen for å selge skiten. Kai tar seg av det verste, resten tar jeg selv og bruker den tiden jeg trenger. Du kan si det slik at det er ikke kjekt å måtte forklare for kona om igjen og om igjen at jeg må ut med mer penger for deler og sveisearbeid.
På en annen side får jeg tilslutt en -63 uten rust. Skulle en kjøpt tilsvarende måtte jeg ut med mye penger umiddelbart, her blir det utgifter på sikt. Litt nå og litt da.
Re: T1 -63.
Formula Vee, Fri Sep 25 2009, 14:39

Har gjort det samme selv. Men når jeg så at bilen på hogginga som jeg plukket deler av, var i bedre stand enn min egen, lot jeg den stå der og tok taxi hjem angry Og nå er jeg i ferd med å gå fem på igjen. Har sett noen late T1 på finn som har vært i bra stand, som de selger for opp i mot 60.000, og er klar over at det er billigere enn sånn som jeg styrer, men det er noe annet å få sette tingene i stand som du liker selv.... Og jeg jobber en del ekstra og stikker unna penger hu ikke veit om mistrust
Re: T1 -63.
Håkon, Fri Sep 25 2009, 16:11

Kjedelige slike saker. Men man vet aldri hva man får før man har skrudd i bilen. Det kan jeg skrive under på, har noen erfaringer på slikt:D

Erfaring 1;
Min første boble kjøpte jeg i 92, knallbra utseende, rød med blå striper, senket, bøttestoler, effektanlegg etc. Alle gutters drøm i de tidene. Etter 14dgr "datt" lakkstripene av, bilen var full av vann, rust everywhere...
felgene var skjeive, rust i kanaler etc. Det var lett å lure en 18år gammel gutt.
Det viste seg at de hadde lakket bilen uten noen form for behandling--> kun vask

Erfaring 2 ; Ovalen
Man lærer aldri cheesey

Sumsummarum vet du hva du har til slutt. Kai er i egen liga når det gjelder sveising & karosseri. Så resultatet blir bra.
Minus er kosten, slike restaurering koster.
Vi gleder oss til å se bilen ferdig, det er mulig å ha denne klar til neste sommer. Alt etter hvordan kosten skal fordeles.

Re: T1 -63.
Trond Dahl, Fri Sep 25 2009, 19:15

Og tiden... men det blir nok bra til slutt!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Sep 27 2009, 20:13

Nå er det jo pokker ta meg nødt til å bli bra. Etter siste samtale med Kai igår, må jeg nok utsette dato/tid for "bil på veien". Kai forteller at støtfangerfester foran er råtne og at frontplata er gjort fin med masse sparkel !!!!!! OK. Fa......!!!!!!
Kai gjør avtalt arbeid og jeg flytter bilen deretter ut til Nærbø for å ta resten av sveising selv, det innbefatter fangerfester, frontplate og det som måtte dukke opp av andre "kjekke" ting. Jeg har sveist en del før på forrige prosjekt, så fangerfester og frontplate fikser jeg selv. Er nå klar for å gå igang med bunn, motor og gear. Tenker at når jeg først legger ned så mye penger og tid i et rusthøl, så skal jeg ihvertfall gjøre det grundig, da får jeg heller bruke den tiden det tar. Bilen skal bli strøken og feit, om det så tar meg 2 år til.
Re: T1 -63.
jalokoey, Sun Sep 27 2009, 21:15

det var rette ånnå. stå på!!! bra på gangs mot det skal du ha:)
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 05 2009, 10:43

Nå kommer det snart bilder også.
Har fått bunnen på bukker, og skulle ta av hjul ++. Fremhjula satt som fy, selv med luftverktøy og gassbrenner brukte jeg 30 min på 10 bolter. Tror boltene må ha sittet på siden 1963. Men med WD40 og varme gikk det tilslutt. Nå skal gearkasse + akslinger demonteres, det samme med forstilling, deretter rengjøring og lakking/maling av hele skiten.
Pedalsett gikk greit, selv om klutsjwaier var sikret med el.tape !! Bremsesylinder var skrudd sjevt inn, så her måtte jeg fikse litt.
Forslag til grunning ?? Har tidligere brukt 2k epoxy på bunnplaten til 1303 jeg hadde. Noen sier owatrol.......
Re: T1 -63.
Endre S, Mon Oct 05 2009, 13:14

Eg har kjørt arcanol som grunning denne gang. Men eg ska ikkje ha noge showcar då..... det som e fint med den e at den tåler det meste av tynner etc og at den smøres bare på med pensel.....
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Oct 07 2009, 11:51

Kjøper u d hen a ??
Re: T1 -63.
Endre S, Wed Oct 07 2009, 17:58

I malerbutikken. Det er et produkt i jotunserien nå.
DSCN0778
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Oct 08 2009, 20:34

Burde jo sett det alle de gangene jeg har vært på Byggmix og kjøpt maling +++ !!!! Takker så meget.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Oct 14 2009, 20:34

Ja da går det litt fremover. Har fått tatt av hjul og bremser, gearkasse og litt i forstilling. Gått over og funnet ut at jeg må ha minst en ny trommel da det er knekt av en bit på den ene av dem. De andre er det litt kant på, men usikker på om jeg skal dreie dem. Har slipt litt på bunn og funnet ut at hø.side er meget bra, må skifte området rundt batteribrønn/jekkfeste. Ve.side skifter jeg hele bunnen. satster på ny runde med demontering neste uke.
1255552439 7 FT428 068

1255552439 7 FT428 069
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Oct 14 2009, 20:37

Her er forresten bilder av bilen slik den så ut i november 2008.
1255552647 7 FT428 025

1255552648 7 FT428 026
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Oct 17 2009, 09:56

Må vel ut til uken å kjøpe litt mer sveisedeler, samt sand til å sandblåse oppheng + diverse. Må få fatt i good stuff til rens av tromler etc. samt sjekke dreiebenken på jobb, om den kan ta tromlene slik at jeg får dreid de litt mer. Var litt spor i dem.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Nov 25 2009, 10:58

Ja det går litt fremover. Sveising av karosseri tar litt tid, men det er en del å gjøre også. Skal nå også skifte hele fronten (reservehjulsbrønn, bunnplate og fanger fester), kjøpte komplett stykke fra Unneberg, pakken tok 3 dager til Sandnes!.
Igår fikk jeg demontert resten av det som stod igjen på bunnen, så nå er det bare å skifte bunnplater, pusse/slipe/blåse alt, deretter lakk + +.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Dec 30 2009, 09:43

Det går litt fremover nå. Fikk fjernet hele gulvet på ve.side. Brukte tysk metode, litt kapping med vinkelsliper, deretter god slegge. Svakeste punkt er jo sveisepunktene og med slegge går det raskt. Fjernet jekkfeste på det nye gulvet, det ble et lite hull ved det enes sveisepunktet, men pytt, det fikser vi. Nå skal jeg forhåentligvis ut ikveld for å feste nytt gulv, må tilpasses litt for å få riktig mål.
Bilder kommer.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Wed Dec 30 2009, 14:28

Du skulle hatt en bor for å borre ut punktsveis. Da kunne du enkelt drilla ut punktsveisene.
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Wed Dec 30 2009, 15:03

Jepp, og Feiltema greier virker ikke..
Må innom Wurth eller Vagle for å få noen som virker

Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Dec 30 2009, 17:08

Sveisen på jekkfeste var ikke av typen "punkt", men av typen "klyse". Å ta av bunnen er lett med vinkelsliper og slegge.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jan 04 2010, 08:58

Da er komplett bunn tilpasset. Ble en del sliping, måling og atter sliping og måling. Bunnen hadde ikke best passform, det er sikkert. Fikk ikke sveiset bunnen fast da jeg holdt på å fryse meg fordervet på bena, ca.6 minus i lokalet !! Fikk av den grunn heller ikke tatt bilde, da jeg måtte se å komme meg hjem i varmen.
Problemet blir videre å se hva jeg skal gjøre ift.grunning/lakking av bunn. Ikke særlig gunstig å lakke i -6 gr. Må evnt. slipe/blåse hele bunnen, pakke den inn litt og ta den med på jobb, der kan jeg stå på lakkrommet.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Feb 09 2010, 07:15

Det skrider fremover. Har vært dårlig med tid for mekking i det siste. Komplett bunnplate montert ve.side, hø.side ble tatt igår. Må bare punkte den fast nå så blir det greier. Måtte lage nytt endestykke på tverrbjelken hø.side, det var mye grums der. Tok sin tid å lage nytt stykke fra scratch. Når dette er punktet er det klart for sliping/sandblåsing og så lakk. Har bestillt litt plukk til bilen som vel etterhvert ligger i posten.
Re: T1 -63.
Håkon, Tue Feb 09 2010, 09:05

Bilder?
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Feb 16 2010, 08:01

Glemmer å ta med kamera hver gang, senest igår !!
Igår ble nytt rep.stykke sveis inn. La inn nytt stykke ved batteribunn og gjorde det fast. Klokken løp helt fra meg så det eneste som gjenstår av sveisearbeid på bunn, er noen få punkter langs kanten på det stykke jeg jobbet med igår. Skal idag kjøpe litt bedre slipeutstyr for å få slipt ned sveisesøm. Utstyret jeg har blir litt for stort, tar for mye av plata, ikke bare sømmen. I løpet av denne uken er bunn ferdig, da gjenstår bar å slipe ned, sandblåse litt før bunn blir lakket. Tror jeg lakker den på jobb, der har vi lakkrom med riktig temp, utstyr og avtrekk.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Feb 19 2010, 07:53

Nå glir det fremover. Igår slipt ned sveisesøm på repstykke batteribrønn. Så nå er bunn ferdig sveist, nesten. Må fikse et par små punkter langs hø.side ytterkant bunn. Får det gjort i løpet av helgen. Liten jobb.
Satster på å få renset hele bunnen for overflaterust og gammel drit i neste uke, for så å grunne/lakke.
Nå begynner det å bli litt gøy. Skal få lagt ut bilde ikveld (dersom jeg ikke reiser ut å gjør ferdig de to små stykkene, på størrelse med fyrstikkeske).
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Feb 19 2010, 18:58

Her bilder av bunn. Skiftet komplett ve.side og bakre del hø.side. Det som gjenstår er som nevnt 2 små områder på kanten av org.bunn. På bildene er ikke alle punktene sveiset eller slipt.
1266605923 7 FT428 026

1266605923 7 FT428 027

1266605923 7 FT428 028
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Feb 25 2010, 20:44

Stått 5 timer i strekk idag, krumbøyd over bunnen til bilen. Har slipt nesten hele bunnen, så nå skinner det i metall. Håper å rekke å grunne den i helgen. Må bare sandblåse enkelte steder så er den klar. Satser på å få gjort noe i morgen kveld. Sykt effektiv dag idag. Sleit ut to roterende børster og da er jo ve.side ny og trenger ikke samme behandling. Så ut som en neger når jeg var ferdig. Gammel tectyl og grunning i hele trynet. Masken jeg brukte hjalp noe, men jeg har snytt svart snørr i hele kveld.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Feb 27 2010, 11:52

Bunnen skulle egentlig til grunning idag, men tidsplanen sprakk. Orket rett og slett ikke å ta turen igår kveld for å gjøre siste finpuss før grunning. Så istedenfor skiskytterstafett.
Tar turen ut ikveld for å jobbe, da klarer jeg gjerne å grunne imorgen. Håper det går bra, dette da ryggen verker fortsatt etter jobbingen på torsdag.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Feb 28 2010, 08:14

Da var nok en kveld og natt tilbakt i hønsehuset, ja det er der bunnen står. Sitter her nå, kjempetrøtt med to megaopplagte småbarn.
Fikk sandblåst de stedene jeg ikke kom til med sliper. Nå er all løs rust fjernet, slipt/blåst til metall. Driten er at jeg aldri blir fornøyd og hele tiden må slipe eller blåse litt til. Oppdaget et hull foran på ramma. Ser ut som om noen har knallet godt nedi stein eller annet en gang i tiden. Sveiset igjen og slipte, ble bra. Hadde tenkt å grunne bunnen i natt (kl. var 02.00), men fannt ut at jeg vil gjøre grunnarbeidet enda litt bedre. Kanskje får jeg gunnet i løpet av uken. Var så trøtt i natt at jeg ikke fikk tatt bilder ! Må sope opp litt på gulv for å klargjøre til grunning også.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Mar 06 2010, 10:12

På an igjen. I går kveld fikk jeg grunnet undersiden av bunn ++. Brukte Ferobet ...... Fant ut etterpå, etter at jeg tok av masken, at det luktet noe helt forjæ.... sterke saker dette her. Brukte kost men skal ut imorgen for å sprøyte et lagt til. Synes dekkevnen var så som så, sikkert siden alt er slipt til stål. Skiten trakk inn over alt i sprekker/skjøter og sveisesømmer etc. I løpet av uken blir oversiden tatt. Deretter blir det topplag, Bodycoat og lakk. Bør bli bra dette.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 08 2010, 09:55

Lag nr.2 med grunning er påført. Tar ett lag til så burde det holde bra. Deretter lakk, bodycoat og litt lakk på toppen.
Deretter er det "toppen" sin tur. Tenkte å beholde de gamle asfaltmattene da de sitter fint som de gjør. Så får jeg begynne å legge opp nye bremserør ol. Tenkte å bytte til to-krets. Har to-krets fra 1303 liggende men lurer på om den kan modifiseres til å passe mine "gamle" bremsetromler. Har fått vite at diameter på utgangsnippelen er annerledes på de nyere modellene. Må jeg bytte bremsesylinder??
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Mon Mar 08 2010, 13:10

03 er vel for skiver.. du trenger en hoved cylinder for trommel bremser
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Mar 10 2010, 07:42

Da var lag nr.3 med grunning lagt på. Ble dritbra synes jeg. Snudde bunnen for å ta "oversiden" av bunnen. Fant ut at jeg ikke er helt fornøyd med forarbeidet og vil ta en runde med sliping/sandblåsing og rengjøring før jeg grunner. Satster på at bunn er ferdig grunnet totalt i løpet av helgen. Chassiset hos Kai ser bedre og bedre ut. Gleder meg til å starte sparkling og pussing. Håper det ikke drøyer for lenge.
Re: T1 -63.
vidar eiane, Wed Mar 10 2010, 11:33

Bilder er din venn Ketil, pøs på...
Kjempejobbing me deg smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 15 2010, 20:36

Ny økt i hønsehuset igår. Fikk preppet ferdig bunn og la på siste lag med grunning på "oversiden". Er litt i tvil om jeg skal ta ett lag til. La på kun et godt lag, men tror det skal være godt nok, skal jo ha på et godt topplag med Bengalakk.
1268685385 7 FT428 Fr

1268685385 7 FT428 Etter

1268685385 7 FT428 Etter 2
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Mar 17 2010, 07:57

Enda en økt unnagjort. Fått lakket bunn overside igår. Nå er det skikkelig kult å holde på. Synes bunnen ble vanvittig bra. Lakkert med sprøyte og nå har jeg komt inn i det (ikke brukt sprøyte på 20 år).I løpet av et par dager er bunn ferdig lakket, satser på å få tatt undersiden imorgen eller i løpet av helgen. Har ikke gjort noe med forstilling enda da jeg er i tvil om jeg skal montere senkespindler eller gå for Puma. Vil egentlig gå for KUN spindler i første omgang.Uansett så står forstilling for tur med sliping, grunning og lakking.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Mar 18 2010, 07:21

Da var hele bunnen ferdig lakket. Ser nice ut. Måtte gjøre et par små sveisejobber på bunnen før jeg gjorde bunnen ferdig igår. Hadde glemt å overføre batterifeste og bolten som en fester jording etc. i !! Kom på det nå jeg satt på jobb igår. Nå står bunnen og herder. Da er det bare å fortsette med montering, senking, forstilling etc. Det blir jo bare kjekt.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Thu Mar 18 2010, 07:39

Ketil, Unneberg har tilbud på pumaforstillinger. 2500,- for standard bredde og 3000,- for smalere.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Mar 18 2010, 07:49

Ja har sett det, men jeg må nok avvente det noe enda. Tenker fortsatt på å bruke spindler og heller sjekke dekkdim. og hva som får plass under skjerm. Har lest en del diskusjoner for og imot ift. Puma/Spindler, +/-. Hovedproblemet er jo høyde og bredde på dekk når en går for Spindler. Økt bredde med Spindler blir jo 2 cm og når en ser hvor mye original dekkdimensjon fyller, er det jo litt å gå på. Går jeg ned på høyde skal det jo funke med f.eks 165/155-65 evnt.annet. Bilen må jo uansett vises med "lånefelger" da jeg skal bredde orginalfelger bak. Kan jo gjøre som Golf/Polo gutta, kjøre 13" felger angry
Dilemma dette her !!
Re: T1 -63.
Endre S, Fri Mar 19 2010, 22:53

Ska du senke e det puma. Ska du ha comfort etter senking så e det vel spindler som gjelder, og da kortet puma for å kompensere for spindlene... Spør Mr Marius i Dirdal så bygge han om den forstillingen du har hvis den e brukbar.....gjorde vel det for Limaen...
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Mar 20 2010, 07:33

Tenker du da på å sveise inn senkesats Endre ? Forstillingen jeg har er helt god, så har sett på senkesats. Hva med godkjenning av dette ? Har jo en kompis som er rå på sveising, men usikker på om han får gjort dette.
Har lest så mye for og imot ift Puma/spindler.
Re: T1 -63.
Endre S, Sat Mar 20 2010, 08:00

Sveise inn ja. Korta forstilling e jo heller ikkje godkjent såvidt eg vett. Om spindler e tuv godkjente vett eg heller ikkje. Sånn sett så henge alt med godkjenning i forstilling i en tynn tråd med unntak av puma. Den e vel godkjent. Men kor mange kjøre ikkje med alt slags dilldall. Sjøl satte eg på korta puma og senkespindler på T111. Den e jo pre 60 men hvis den hadde kommet i teknisk kontroll så trur eg neppe det hadde vore forstilling de hadde hengt seg opp i. Alternativt selg type 1 og kom inn i type 3 verden. Då sleppe du bare bilen ned og ferdig arbeid...
Re: T1 -63.
Eddi, Sat Mar 20 2010, 08:35

CB senke spindler får du med tuv papir, og eg meine og å ha hørt at du ska få cb spindler som ikke bygger, men e greit me puma i tillegg, så du kan fin justera litt.
Hvis du sandblåse org forstillinga og sveiser inn senke sattser og lakker fint opp, ska d noge til at di henge seg opp i d, for pumaene har ingen serienummer som godkjenningspapirene refererer til, det er bare et generelt skriv fra møller.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Mar 20 2010, 09:09

Ved innsveising er det et spørsmål. I senterhullet der du monterer satsen, freser du ut et lenger spor, eller bruker en det samme ? Har sett på skjematisk opplegg for dette, men forstår det slik at en skal frese ut sporet slik at en har noe å justere på! Er jo egentlig ikke vanskelig i det hele tatt !! Må kun sveies skikkelig.
Re: T1 -63.
Håkon, Sat Mar 20 2010, 11:05

Dersom du skal få denne sveist av privatperson, ta en ultralyd eller MPI etterpå. Kan jo få store konsekvenser dersom denne knekker. Er det noe du vil risikere?
Jeg hadde en forstilling med innsveist senkeinnsats, denne knakk og hjula sprikte i hver sin retning.

Dalhems har tilbud på spindler, jeg kjenner ikke kvaliteten.
http://www.vwnorge.no/index.php/topic,13648.0.html

Re: T1 -63.
Trond Dahl, Sat Mar 20 2010, 19:43

Senkespindler med TUV godkjenning får du kun til balljoint.

Så lenge sveisejobben er gjort skikkelig er det ingen grunn til å frykte at den skal ryke. Men det sagt så er det ikke så dyrt med ferdig puma...........
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Mar 26 2010, 12:27

Har en bekjent som er sveiser og sikkert kan ta det for meg. Heller vel mer og mer mot senkespindler ser det ut som. Imorgen blir bunn flyttet fra Nærbø til Hinna, har da kortere vei slik at jeg blir mer effektiv. Skal nå begynne med montering av bremser etc. Er det noen som har en bremsetrommel liggende til -63 min. Trommelen har mønster fra senter og ut. Vil komme igang med glassblåsing og lakking av tromler slik at jeg har det klart for montering.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 29 2010, 07:47

Holder på med å slipe forstilling, skulle bli en enkel greie men ser at den ene spindelen bør skiftes grunnet slark. Går nok ikke igjennom hos biltilsynet. Så derfor fant jeg ut at jeg stripper hele skiten og sandblåser den, MEN ! Har aldri demontert en forstilling før, så er det noen som har instruksjonsbok på hvordan jeg går frem, hva skal av først osv. Driten står jo under spenning og synes det er greit å ha noe å se i slik at jeg ikke gjør noen feil.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Apr 15 2010, 10:16

Lite gjort siste tiden grunnet alt for mye avtaler på fritiden. For å være sikker på at jeg ikke blir arbeidsledig ble det gjort handel på ny bil. Var i Sauda igår så nå blir det å hente hjem en bruksbil i svært god stand. Skulle jo sett denne for 2 år siden!
Re: T1 -63.
Kjetil L, Thu Apr 15 2010, 13:34


Holder på med å slipe forstilling, skulle bli en enkel greie men ser at den ene spindelen bør skiftes grunnet slark. Går nok ikke igjennom hos biltilsynet. Så derfor fant jeg ut at jeg stripper hele skiten og sandblåser den, MEN ! Har aldri demontert en forstilling før, så er det noen som har instruksjonsbok på hvordan jeg går frem, hva skal av først osv. Driten står jo under spenning og synes det er greit å ha noe å se i slik at jeg ikke gjør noen feil.

Ketil S.

Ikke noe som står under spenning der. Ta av dempere, spindler, skru løs linkarmene, dersom du kun skal gjøre reint trenger du ikke ta ut fjørene, bare masker opp og kjør på med sliper. Dette er en meget enkel konstruksjon.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Apr 15 2010, 18:15

Ja vet det nå. Snakket med Endre S. sist uke og har lånt en bok av ham. Jeg går nå for det som du også beskriver. Maskerer fjærstavene og sliper videre og blåser. Har slipt nesten alt rent, men vil ta det litt ordentlig.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu May 13 2010, 08:26

Har ikke så lyst å fortsette med restaureringen. Kjøpet av -74 har gitt meg mer lyst til å bruke tiden og litt penger på den istedenfor.
Lurer på et salg eller at den settes bort til lagring. Egentlig ikke så mye mer som strengt tatt trengs å gjøres, men.
Kai har gjort en kjempejobb så langt og det nærmer seg at alt er sveist. Prosjektet har kostet meg mer penger enn jeg egentlig hadde tenk å bruke.
Problemet er at et salg ikke innbringer så mye penger, et stort økonomisk tap blir det jo, men regner en på det blir det jo taå uansett hvor langt en går.
Re: T1 -63.
Trond Dahl, Thu May 13 2010, 10:39

Beste du kan gjøre er å fullføre sveisinga. Det vil evt gi større kjøper marked. Folk er redde for rust og sveising, men en ferdig sveiset og rustfri bil er ekel å selge.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu May 13 2010, 12:43

Det er det jeg tenker på ! MEN. Det koster ! Har jo mest lyst å fortsette med -74`en, den er et vanvittig godt objekt.
Kanskje lar jeg -63 stå en stund for å senke kostnadene på den.
Re: T1 -63.
Håkon, Thu May 13 2010, 15:59

Ett prosjekt som ikke er ferdig rustsveist er vanskelig å selge, prisen blir nesten gi bort dersom du velger å selge nå.
Fullfører du sveisen, hjelper det noe på salget selv om du da må beregne ett godt tap..

Slik som jeg har sett prisene ligger, her spiller selvfølgelig standard og utstyr inn. Men generelt

1. Ikke fullføre sveisejobben og selge nå billig : Rundt 5000-8000,-
2. Selge etter sveis som ett prosjekt, her kan du kanskje dra inn noen kr ekstr. Karosseriet må monteres på igjen, samt være noenlunde komplett. Men du vil aldri få igjen dine utgifter : Rundt 10000-13000
3. Fullføre med sveis og lakk, og EU godkjent. Beholde bilen. Selge med masse tap, minst halvparten da lakkjobb er dyrt idag. 40000-50000
4. Pkt 3 + behold bilen. Da har du glede i mange år av en strøken bil og du vet hva du har. Sveisejobben som har blitt utført til nå er 100% og kan bli meget bra

Dersom du vurderer å sette restaureringen på hold, ville jeg uansett ha fått sveist den ferdig først og montert bilen noenlunde komplett. Samtidig også prime og eventuelt olje inn slik at den ikke ruster mer.
I regnestykke bør også eventuell lagerlokale leie også regnes inn. Dersom du vurderer langtidslagring.

Da baja`n ble solgt for 7000,- hadde jeg betalt lagring for over 10K de siste 3 årene. Lite økonomisk på en slik billig bil...skulle jo ha solgt "driten" med en gang...!lol når budet var 50K...istedet demonterte jeg bilen, solgte deler billig, og betalte lager leie..


Re: T1 -63.
Trond Dahl, Thu May 13 2010, 19:59

Punkt 1 er hva jeg gjorde med min 52 modell, og har ikke angret et sekund. Storkoser meg med ny bil. Blir som å selge bruktbil, svelg tapet og se fremover.
Re: T1 -63.
jalokoey, Thu May 13 2010, 20:20

om du setter bort på lagring.. blir det neppe at du setter igang igjenn på rep om du har bil som virker... så enig med trond . selg slik det står nå og svelg tapet.:)
Re: T1 -63.
Endre S, Thu May 13 2010, 20:55

Det e då du må finne ut hvilken bil du vil ha. En germanlooker eller en restolooker.....Hvis alternativet ikkje e en av hver. Få 03en EU godkjent å kos deg med den slik den er og bruk tid å penger på 63en. Setter du den bort så blir det desto tyngre å gå igang igjen.....Eg har prøvd mye rart og for meg så fungere det best med 1 bil om gangen.....Akkurat som med kvinnfolk......
Re: T1 -63.
vidar eiane, Fri May 14 2010, 09:43

Må sei meg enige her eg og. Akkurat nå sitte eg me to bilar. Den eine vurdere eg å selga i deler å svelga tapet. Kjipt, men bilar å kvinnfolk har aldri vært billigt.
Re: T1 -63.
Håkon, Fri May 14 2010, 13:27

Når man alikevel snakker om tap...
multireima på Espacen røk, tok med likegodt med seg reg reima i farten.
Havari i tusen knas....
Ca. 30 000 for rep...
Re: T1 -63.
vidar eiane, Fri May 14 2010, 13:33

Oh lord smile Det e då feriepengane komme godt me...
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri May 14 2010, 21:14

Har vurdert å sveise den ferdig og kjøre den som en "rat-looker". Tror ikke jeg gidder bruke mye mer penger på bilen i form av masse nye deler. Har noen skjermer etc på lur som er hele men ikke strøkne.
Har fått bud på 5000,-, men da synes jeg tapet blir så stort at jeg ikke kommer til å få sove på mange måneder. Det blir da billigere å knote den til godkjenning og skilt.
Har kost meg med 03`en i helgen. Justert litt gasser etc. Må bare få skiftet en caliper til nå så er det ettergodkjenning til uken. Håper det går bra. Får ikke vindusspyleren til å funke. Har fyllt på væske og luft, men ingenting skjer ! Kan det være hendelen eller tett slange som er skyld ?
Re: T1 -63.
Kjetil L, Sat May 15 2010, 21:02

Er det bakskjermer eller fremskjermer du trenger, eller begge deler.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun May 16 2010, 07:37

Har nå fått tak i to dører fra Roger, samt en bakskjerm. Disse var i god stand. Dørene var i bedre stand enn de som står på bilen og skjermen var meget bra. Får se om jeg gjerna tar frontvinduet hans også.
Må ta en tur bort på Hinna i løpet av uken og se hva som står av deler der, har mistet litt oversikten over hva jeg må skifte ut, men skal være godt forberedt nå. Har fått foringer til forstilling så jeg må ut og gjøre den ferdig også.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Nov 10 2010, 14:03

Prosjekt har stått mye i ro, men nå fraktes det snart hjem til Bryne/Nærbø.
Karosseri er sveist, gjenstår litt enda men det ordnes så snart bilen kommer under nytt tak. Har jo nå endelig fått plass til å stå hjemme med bilen. Bunn blir snart hentet på Hinna, deretter blir det å legge opp bremserør etc. før kaross settes på plass. Må bare få på plass alle flytteeskene, satt opp noen lagringshyller og isolert en liten vegg, så blir det kjempebra mekkelokale. Greit å kunne gå fra huset og rett inn i garasjen!
Håper inderlig at bilen kan være klar i løpet av neste sommer.Vi får se.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jan 18 2011, 14:23

Da det ser dårlig ut med salg av prosjektet er det vel bare en ting å gjøre! Brette opp armene, få på sveisemaske og begynne jobbing.
Skal avgårde imorgen for å kjøpe grunning til bare metalldeler og satser på å få begynt med sveising til neste uke. Starter med bakspiss, deretter skjermbue og ytterkanal.
Har bestemt meg for å gjøre dette på billigste måte, dvs. få bilen ferdig sveist, sette ihop og kjøre den som rat. Kanskje blir jeg så glad i bilen igjen at den får et strøk med lakk om noen få år.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jan 26 2011, 06:46

Var ute igår kveld og fikk gjort litt. Kappet vekk resten av bakspiss ve.side og klargjort for innsveising av Hokkeys bakspiss. Hokkey delen må bare tilpasses litt før den kan sveises inn. Fikk tippet karosseriet litt over for å komme bedre til.
Jobber jo i et kaldt gammelt hønsehus, men min svoger har denne vinteren gått til innkjøp av en diselbrenner som går på 230V. Denne gir 36Kw så det ble så varmt til slutt at jeg måtte skru den av ! Lite herlig dette da!
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Jan 27 2011, 14:11

Har altid vært litt imot "Rat-look", men har nå sett lyset hva min -63 angår.
Den skal bli en Rat-look ! Ferdig med det !
Skal bare sveise ferdig, så blir det montering.
Re: T1 -63.
Lassen, Thu Jan 27 2011, 16:39


Har altid vært litt imot "Rat-look", men har nå sett lyset hva min -63 angår.
Den skal bli en Rat-look ! Ferdig med det !
Skal bare sveise ferdig, så blir det montering.

Ketil S.

det e gutten sin det... rat look e genialt wink då snakke me fleirbruksbil...du kan bruk an som bord, stillas, arbeidsbord... det meste egentligt , uten å var redde for lakk & finish.... i får du ei skrape eller ein bulk så gir det jo bare ennå litt meir ratty preg på bilen... cheesey
Re: T1 -63.
Ragtop58, Thu Jan 27 2011, 20:42

bilder ?
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Jan 28 2011, 06:58

Ikke så mye å vise enda.
Fikk sveist inn hø.bakspiss igår. Så litt på bilen og lakken er jo matt og fin, og svært tjukk de stedene den en gang har vært omlakkert. Bilen er jo støvete som fy, men tenkte å en dag vise den slik til BT, når alt er ferdig. Innerskjermer blir behandlet godt, bunn er jo ferdig. Bilen skal bli teknisk tipp topp slik at det ikke blir noe krøll hos BT.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jan 31 2011, 08:37

Har nå fått vite at jeg ikke må til BT med bilen, siden jeg kun leverte inn skiltene grunnet manglende EU. Må få bilen teknisk fin og vise den til rette verkstedet. Så blir det nok bra.
Var overbevist om at jeg måtte til BT !
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Mon Jan 31 2011, 14:18

Min erfaring med gammel bil og biltilsynet er bare god erfaring.....Rettferdig og greit.
Har flere tvilsome EU kontroller på verksted, både at setter feil på deler som ikke nødvendigvis er feil, men som er en del jobb å bytte. - skal de tjene mer peng da?
Og at de setter feil som ikke er feil.... Faktisk ringte en kar på Biltilsynet på Forus til verkstedet og spurte om han ikke hadde vært på kurs smile Det var de snakk om felger/dekk på eldre bil.
Re: T1 -63.
Ørjan Evensen, Mon Jan 31 2011, 19:14

Thumbs up, Torgeir! E d sama eg har prøvd å påpeka i mange år. Ikkje at eg har særfordeler fordi far jobbe i biltilsynet, snarere tvert imot!
Re: T1 -63.
jalokoey, Mon Jan 31 2011, 19:19

eg har og bare positive erfaring me bt... di gjære bare jobben sin smile du må nok krangle meir me et verksted når det gjelle veteran en bt.. mange verksted tenker slik at veteran skal ha samme vilkår som ny bil..
Re: T1 -63.
Kjetil L, Mon Jan 31 2011, 20:34

Har snakket mye med BT ja, de vinker meg inn for å snakke hver gang jeg kjører forbi de med boble. Tror aldri jeg har kjørt forbi en teknisk kontroll med boble uten å bli stoppa siden 1992 når jeg fikk lappen.

Men har kjørt mange andre skrotbiler av andre typer gjennom slike kontroller uten å bli stoppa.

Er det rart vi frykter å treffe på noen tongue

Re: T1 -63.
Endre S, Mon Jan 31 2011, 22:02

Har ennå tilgode å bli stoppa av bt eller andre i bobla. Men politiet stod bak meg hjemme i gården en gang da de syns det hadde gått noe fort gjennom rundkjøringa oppi Nærbø. Vel med en gammel oval uten sikt bakover så var ikkje eg lett å stoppe. Så eg spurte om de ville ha kaffi og de sa jatakk:) vi prata litt boble for det hadde jo han hatt når han gikk på politiskolen. Flott det tenkte eg....."du tar det kanskje litt roligere neste gang" var siste ordet før han gikk. Et par uker senere var de å hanka inn nabogutten og eg hilste mens eg vaska bobla huske eg......å den nabogutten sko pigede vore inne et par gonge te.....
Re: T1 -63.
vidar eiane, Mon Jan 31 2011, 22:13

Hehe, fine Endre smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Feb 01 2011, 07:12

Har brukt samme verksted i noen få år nå, er godt fornøyd. De er ihvertfall billigere på service enn Bilia, og er kjekke å diskutere med.
Viste 03`en der til ettergodkjenning, gikk igjennom den selv om vindusspyler og horn ikke virket. De syntes bilen virket bra, og det er den jo også. Kjenner verkssjefen der og han er hyggelig, selv om han til stadig mener jeg bør bytte bil hos ham !
Selvfølgelig greit med BT, de er jo nøytrale og skal ikke tjene penger på deg!
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Feb 02 2011, 07:44

Tja, da var hø.bakspiss ferdig, sitter godt på ihverfall, fin og bein. Prøvepasset skjerm og det ser godt ut. Nå er det bare litt småfiks for at det skal se pent ut så gyver jeg løs på stykke foran bakskjerm, deretter ytterkanal og litt på bunn av kanal. Så tror jeg vi skal si oss fornøyd.
Må nå på jakt etter hø.forskjerm og 1(evnt.2) stigbrett. Skjermen kastet jeg og det samme skjedde med ihvertfall 1 stigbrett. Idiotisk.
Re: T1 -63.
vidar eiane, Wed Feb 02 2011, 10:30

tror gjerna eg har ligganes 2 skjermar me liggane lykte. vett di e litt sjabby me sparkel å greie. Ska sjekka neste gange eg e hos svigers.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Feb 02 2011, 10:52

Blir rat bil så om skjermen er litt stygg gjør ikke noe.
Re: T1 -63.
Håkon, Wed Feb 02 2011, 13:28

Kjør på med bilder Ketil
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Feb 02 2011, 20:53

Ikke så spennende med sveisebilder ! Bilen ser ellers ut som den altid har gjort, bortsett fra at den nå er sykt full av støv, innevendig som utvendig, og dette støvet skal få lov til å bli !
Re: T1 -63.
Lassen, Thu Feb 03 2011, 11:51


Ikke så spennende med sveisebilder ! Bilen ser ellers ut som den altid har gjort, bortsett fra at den nå er sykt full av støv, innevendig som utvendig, og dette støvet skal få lov til å bli !

Ketil S.

bilder er alltid kjekt uansett om det er sveisebilder , andre bilder , svart bilder eller opp & ned bilder amazed tongue
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Feb 15 2011, 21:43

Ikke vært ute på et par uker nå. Har spurt meg litt rundt om etter Dremmel som jeg kan kappe ut skjermfestene med ! Ingen som har ! Må ta en titt på jobb imorgen, dersom det ikke ligger noe der, må jeg gå til innkjøp.
Har luftverktøy som jeg kan bruke, men kompressoren er for liten, for liten tank, så jeg går tom for luft før jeg får kappet 2 cm !
Skal ta 3 fester + litt nede på hjørnet, så er det ytterkanalen sin tur. Kai kappet den vekk for en tid tilbake, så jeg må bare tilpasse ny del. Deretter blir det å sette driten sammen igjen.
Re: T1 -63.
Bohz2, Wed Feb 16 2011, 09:02

jeg har Dremel
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Feb 17 2011, 22:30

Dremel innkjøpt idag. Gikk løs på 3 av skjermfestene ikveld, og nå er de borte ! Må ut å handle selve boltfeste, deretter litt plate, så er det å feste dem igjen. Går sakte fremover.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 07 2011, 07:14

Nye skjermfester på plass. Gikk igang med å skulle ta ytterkanal + nedre hjørne igår kveld, men ble stort sett bare stående å se på herligheten. Når det ikke er jeg som har kappet bort ytterkanal, fikk jeg litt problemer med å se hvor jeg skulle begynne. Skar vekk et stykke av kanalbunn som må skiftes, ikke store biten egentlig. Så er spørsmålet hvor mye en skal kappe vekk? Tar ikke mer enn det som er rustet og dårlig.
Skal den biten bort først, eller den, nei ikke den, heller den først, eller????
Fant det ut tilslutt, men tiden strakk ikke til, så vi tar et en annen kveld.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Jul 07 2011, 08:03

Woooooowwwwww. Jeg har gått løs på bilen igjen!
Har nå tilpasset ytterkanal, må bare punktes fast og måle at den kommer på rett plass. Før jeg fester den skikkelig må jeg tilpasse nedre hjørne foran baksjerm. Deretter gjenstår noe småsveising ved innerskjermer, slik at jeg får tettet der Kai holdt på. Deretter muligens skifte hø.fangerfeste og bunnplate under reservehjulsbrønnen.
Og så kan jeg få bunn hjem for å klargjøre bremseopplegg og etterhvert få driten sammen igjen. Aldri vært så nærme som nå.
Siden jeg aldri fikk grunnet der Kai sveiset og jeg selv holdt på i vinter var jeg litt redd for at jeg hadde fått overflaterust, men ser ut til at det har vært så god lufting og temp i lokalet, at det er ikke snev av rust! Det er jo kult!
Re: T1 -63.
Endre S, Thu Jul 07 2011, 08:29

Det e bra Ketil. Stå på smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Aug 07 2011, 17:45

Puh. Holdt på fra 20.30 til 01.00 igår. Ytterkanal er nå sveist fast, det samme med hjørne foran bakskjerm. Her må det tilpasses litt da delen jeg hadde ikke var stor nok. Måtte gå et godt stykke opp langs skjermfeste kanten. Var mye rust. Sveisingen ble ikke fullt så bra som jeg håpet på, da det var noe dårlig metall rundt om.Panelsiden trakk seg noe midt i området ved skjermfeste, trodde jeg hadde bygd opp sveisingen rett, men vi får sparkle litt. Ble litt hull her og der. Brukte derfor en del tid på å fylle sveisehull. Gadd ikke starte nedsliping av sveiseskjøter igår, så det tar vi en annen dag. Tenker jeg trenger en del tid på det + ettersveising av noen områder.
Når dette er gjort går jeg igang med å tette noen steder der Kai sveiste. Deretter skal jeg se nærmer på hø.fangerfeste foran. Etter det tror jeg det er slutt.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Aug 16 2011, 06:49

Sømmer slipt ned, nesten. Hadde selvfølgelig kjøpt feil slipeutstyr til dremmelen. Fikk grovslipt og dette ser fint ut. Låner med meg en smal båndsliper fra jobb en dag slik at alt blir smooth. Hive på grunning og fortsette. Har igår fått isolert deler av garasjen slik at det ikke blir så kaldt i vinter når jeg begynner monteringen igjen av bilen. Må vel få satt inn noe varme også.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Aug 22 2011, 06:16

Nå var skjermbue ferdig hø.side bak. Ble en del puttel med den da jeg måtte kappe mer bort enn jeg hadde repro del til. Laget ny bit som jeg banket profil på. Ble fornøyde så det holdt jeg. Kun sliping og grunning igjen. Da er det bare å gjøre ferdig ytterkanalen,litt småsveis igjen for at det skal holde godt, samt pittelitt sliping. Deretter blir det å ta en titt på hø.støtfangerfeste foran. Redd det er litt der og, deretter tette småhøl rundt om ved baksete. Deretter sveises ikke den bilen mer, da er den ferdig.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Sep 07 2011, 06:25

-Skjermbue ferdig
-ytterkanal 90% ferdig.
Ved sveising av ytterkanal sliter jeg med at det renner/koker noe vederstyggelig fra innside av kanalen. Er vel gammel grunning/hulromsbekyttelse som koker, blir en seig brun masse av det som renner ut og ned. Ødelegger hele sveisesømmen, får sveis 2 cm for så å bruke 10 min på å tørke av og rengjøre før jeg kan ta nye 2 cm.
Ved innstigningen er alt ferdig sveist og slipt. Mangler bare å feste en bit på 10 cm helt fremme på ytterkanal. Måtte la det stå igjen som referansepunkt.
Nærmer seg noe nå!
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 19 2011, 06:34

Ytterkanal ferdig!
Kappet ut invendig ved skjerm begge sider, kun overgangen mellom bunn og innerskjerm bak baksete. Ve.side er det et stykke på 4x25 cm, andre siden 10x4cm.
Fikke sveist på ene stykket, men dårlig metall i området, eller urent, for det var som å skyte med AG3. Det smallt og hoppet. Sliper ned og tar det på nytt for å få det godt nok.
Skal ut denne uken å gjøre ferdig disse to områdene, tar vel 30 min inkl. sliping. Deretter lage til nytt stykke under kanal, ca.10x15 cm som skal felles inn. Rust er kappet ut.
Deretter blir det montering. Kanskje jeg får hentet bunnen neste uke slik at jeg får den hjem i garasjen. Må legge opp alt nytt av bremser etc. Forstilling er klar til montering. Er litt usikker på om jeg skal skifte foring i ene siden, er en liten slark i opphenget der. Får se om EU godkjenner det!
Uansett satser jeg på å være ferdig med sveising denne uken.
Re: T1 -63.
Endre S, Mon Sep 19 2011, 15:29

Bilder hadde vore kjekt smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 17 2011, 06:21

Skal nå ha fri onsdag for å gjøre ferdig sveising, det skal bli godt. Deretter blir det vel å få driten hjem for litt grunning og sparkling av litt dårlig sveisearbeid(metalllet trakk seg litt ved ene skjermfeste).
Glemmer altid å ta med kamera Endre, samt at jeg ikke synes det er så mye å ta bilder av. Nesten alt er jo sveist på driten!
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Oct 20 2011, 08:16

Da var nye ting gjort med bilen. Sveising unnagjort, skal kun punkte på 4 nye boltfester til skjermene, de har jeg funnet idag, så er det kun litt smågrunning og lett sparkling før karosseriet kan pares med bunnen. "Ny" motor funnet (1300) som blir brukt i bilen. 1200 motoren må igjennom en reparasjon for å kunne fungere tilfredsstillende.
Hadde fri igår for å sveise ferdig og jeg fikk gjort masse, tom grunnet store områder som var slipt grunnet sveising. Satser på en tur ut i helgen for å grunne ferdig + hive på litt karosseri tetning histen og pisten!
Bilder er det dårlig med, fikk tatt noen få men ikke fått lagt de ut som en ser!
Dette skal bli en "rat looker" så jeg skal kun punkt lakkere/male.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Oct 20 2011, 18:38

Senkespindler bestillt!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Oct 23 2011, 09:56

Påbegynt sparkling av begge sider bak foran baksjerm. Rengjort/slipt og grunnet alle innerskjermer, klar for tectyl/steinsprutbeskyttelse. Lagt på karosserifug på alle sveiseskjøter innvendig ved innerskjerm bak.
Bilder? Får det fanken ikke til, må ha ny PC som jobber litt bedre enn denne gamle (5år) laptoppen.
Må punkte fast 3 boltfester foran, så drar jeg karosseriet hjem i garasjen for å sparkle/pusse ferdig.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Sun Oct 23 2011, 13:26

Bildene må være maks 1 MB på dette forum. Prøv å justere ned oppløsningen på kamera så får du det nok til. Eventuelt kan du åpne bildene i paint eller annet program og redusere størrelsen på bildene.

Det finnes mange gratisprogrammer på nett for justering av bildestørrelse.

PC på 5 år skal funke fint det. Laptoppen min er minst 4 år og funker fint som fjell.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Oct 23 2011, 14:24

Har brukt mye Picasa til redigering, men nå jobber driten så innamri tregt at jeg jo aldri kommer videre. Skal oppdatere den litt nå!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Oct 23 2011, 16:10

Nå endelig litt bilder.

1319386226 7 FT428 Bunnplate

1319386226 7 FT428 Innerskjerm Bak IndreBak

1319386226 7 FT428 Sveising Skjermkant
Re: T1 -63.
Kjetil L, Sun Oct 23 2011, 18:41

Hei, anbefaler deg å motere dørene på før du sparkler, det er utrolig kjipt å legge på for mye eller for lite sparkel og etterpå finne dette ut.
Re: T1 -63.
Håkon, Sun Oct 23 2011, 19:06

Kjekt med bilder smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 24 2011, 06:05

Dørene er monterte Kjetil! Passer fint foreløpig ift.sparkling.
Var jo meningen at dette skulle bli en rat looker, men igår klarte jeg å helsparkle hele ve.sidepanel for få bort sveiseskjøter og bulker etter sveising! Har tom sparklet små sveiseskjøter på steder du aldri vil se! Fae....... nå er jeg igang igjen med å skulle ha det til å se fint ut! Klarer bare ikke å la være!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Oct 29 2011, 23:01

Har vært ute å jobbet nå. Sparklet, pusset og lakkert ve.side bak, samt grunnet og fått på "Body coat" på innerskjerm foran og bak ve.side, samt foran hø.side. Sparklet hø.side bak, men gadd ikke pusse mer ikveld. Tenker et lag til skal gi god finish! Deretter fyller primer og lakk. Kjøpte på slump en lakkboks men traff aldeles ikke fargen, drit på, ble litt vel lyst!
Jeg kommer til å kjøre bilen som er Rat looker. Dersom den blir solgt ved en senere anledning, er det null problem å få den strøken. Kun å matte ned lakk og gi den et nytt strøk all over!
Bilder kommer men gidder ikke legge dem inn nå.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 31 2011, 12:36

Nå er jeg igang igjen! Klarte jo ikke å la være å sparkle noen sveiseskjøter, og måtte da også lakkerer litt. Jeg må på liv og død altid ha det så innmari perfekt og da bare baller det på seg. Sitter nå å tenker om jeg bare skal gi gass og skifte ene fangerfeste foran, frontplate og bunnplate front (rep.deler har jeg) for så å gjøre bilen helt fin! Valgets kvaler dette her. Bilen er jo ikke akkurat rat look lenger etter at jeg bare måtte sparkle og lakke litt, og litt til og litt til og ....!!!
Lurer på om jeg bare skal levere bilen bort for å få gjort dette her! FAA.........
Må jo da også fikse seter etc. , samt skifte innertak! Lite lysten på det.
Forbannede vinglepetter!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Nov 06 2011, 09:03

Nytt frontstykke montert!
http://www.vwnorge.no/index.php/topic,17937.0.html
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Nov 11 2011, 08:00

På an igjen!
Sjekket form på frontstykke igår ved å feste ene forskjerm. Buen på hele frontstykket mot skjerm er fin men skjermfestene passer ikke ! Mangler 5 mm på å treffe boltfeste på repro stykket! Feilen ligger i reprodelen ved at målene ikke stemmer. Målepunktene jeg har brukt stemmer overens med gammel front, slik at reprodel står der den må stå for å passe mot karosserifester + + + +. Fant tilslutt ut at jeg rett og slett må modde hullene i skjerm noe for at det skal passe bra.
Prøvemonterte panserlås og det går rett i, så frontstykke står riktig! Ser nå at panser nok har hatt seg en liten smell engang, buen er nok ikke helt original!
Avsluttet med å punkte meg videre samt modde litt her og der for å få fin søm! Sveiser ferdig i løpet av helgen da det tilslutt ble litt sent igår også!
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Fri Nov 11 2011, 18:05

Måtte lage større hull til skruene i skjermene når jeg byttet til repro frontspisser på min 64 også
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Nov 13 2011, 20:01

Puhhh! Da har jeg ikke gjort noe feil.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Jan 07 2012, 20:40

Bil ferdig sveist og slipt! Grunnet sveisesømmer så nå er alt nesten klart, til fortsettelsen!
Sparklet et lag til på hø.sidepanel bak for å få det jevnt og fint etter sveising. Må ta med bolter neste gang slik at jeg kan prøvemontere skjerm. Uvisst hva jeg gjør videre med bilen, sette den sammen som en "jalla" bil og evnt. lakkere en annen gang, eller selge når den er ferdig montert og godkjent!? Spørs hvor pinlig nøye en skal være.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Sat Jan 07 2012, 23:32

Lakkerer du ikke nå kommer du nok aldri til å lakkere wink

Du kan jo gjøre slik som støldalen gjorde med sin 1302, kjøpe billig lastebil lakk og lakke ivei. Hans blå blei jo ganske bra og han fikk bra med penger for den etter å ha kjørt den noen år etterpå.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Jan 08 2012, 10:10

Tror gjerne det må bli noe slikt. Bilen har jo knapt nok lakkrust, så det er bare å punktslipe/-blåse for å få den fin på toppen.
Driten er at den har en "skade" ve.hø.forskjerm som må hamres og bankes for få få bort. Skal dette gjøres også kreves det enda mye jobb. Får prøve meg litt og se hvordan den kan angripes. Sparklet et lag til ved hø.sidepanel igår s¨å nå må jeg bare finne formen ved å montere skjerm. Ser bra ut foreløpig.
Kan ihvertfall skryte på meg å ha en rustfri -63/-64 mod nå. Det er jo en milepæl i seg selv!
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jan 10 2012, 21:27

ENDELIIIIG ! -63`er ferdig sveist! Tror jeg, joda den er det nå.
Skal kun punkte i hullene til skiltlyset da jeg skal ha på liten skiltnese.
Har begynt sparkling så ve.sidepanel bak er så og si ferdig, skal bare legge på litt til da jeg ikke var helt fornøyd. Hø.side bak nærmer seg ferdig sparklet. Deretter gjenstår litt på hø.sidepanel ved forskjerm. Måtte rette opp littegrann her og det ble superbra. Panelside ferdig grunnet.
Frontstykke skal sparkles litt etter at jeg sveiste igjen hull til støttene til towel rails fangere.
Lurer fælt på om jeg gidder å legge nytt innertak. Det originale er jo helt sykt dårlig, så tenkte å pusse litt for deretter å lakke hele taket og la det være uten trekk.
Har noen teite ideer om farge og evnt. total mangel på trekk innvendig.
Lurer på å bygge om til 12v da jeg har annen kasse liggende med 12v starter, og da det åpner for en del muligheter ift. lyd.
Har plutselig fått sansen for de virkelig gamle luftkjølte de siste dagene. Kanskje ryker 03`en
Re: T1 -63.
Lassen, Tue Jan 10 2012, 21:37


ENDELIIIIG ! -63`er ferdig sveist! Tror jeg, joda den er det nå.
Skal kun punkte i hullene til skiltlyset da jeg skal ha på liten skiltnese.
Har begynt sparkling så ve.sidepanel bak er så og si ferdig, skal bare legge på litt til da jeg ikke var helt fornøyd. Hø.side bak nærmer seg ferdig sparklet. Deretter gjenstår litt på hø.sidepanel ved forskjerm. Måtte rette opp littegrann her og det ble superbra. Panelside ferdig grunnet.
Frontstykke skal sparkles litt etter at jeg sveiste igjen hull til støttene til towel rails fangere.
Lurer fælt på om jeg gidder å legge nytt innertak. Det originale er jo helt sykt dårlig, så tenkte å pusse litt for deretter å lakke hele taket og la det være uten trekk.
Har noen teite ideer om farge og evnt. total mangel på trekk innvendig.
Lurer på å bygge om til 12v da jeg har annen kasse liggende med 12v starter, og da det åpner for en del muligheter ift. lyd.
Har plutselig fått sansen for de virkelig gamle luftkjølte de siste dagene. Kanskje ryker 03`en

Ketil S.

Hørres bra ut smile

men trenge du bytta kasse for å få 12V , trudde du kunne klare deg med 6V startar og, bare du ikke kinne deg ihjel .. eller.. ?

E ingen idear som e domme... wink eg har ein liten sære plan om trekk i den taksenkte..men vil ikkje røpa någe, får heller komma tebake te det. wink men i mitt håve e an kule vertfall wink

Så kjør på med din egen stil smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jan 10 2012, 21:44

Kassen kan påmonteres 6v starter, ingen problem, men tenkte å bruke 12v starteren som står på kassen, da jeg har lyst å få litt lyd i bilen, og den 6v radioen jeg har er det ikke mye lyd i!
Blir spennende å følge bilen din og!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Jan 15 2012, 12:36

Effektive timer en lørdagskveld igår! Holdt på fra 20.30 til 02.30! Var da så sliten at jeg mista vinkelsliperen med stålrundell på! Sneia foten (hadde joggesko på) og spannt rundt på gulvet. Fikk tatt ledningen og røska ut kotakten! Vernesko? Pyttsann.
Hele fronstykke slipt til stål og grunnet. Det samme med begge innerskjermer foran. Helsparklet hø.sidepanel foran, pusset og grunnet + fyller. Hull til usa fanger sveist, i frontstykke, grunnet og sparklet samt pusset-
Sidepanel hø.side bak sparklet og delvis pusset. Sliter litt her da det ble en bulk etter sveising som trenger en del arbeide.
Panserlås prøvemontert men panser passer dårlig ve.side, får en stor glipe. På motsatt side passer det fint. Prøvd å justere men jeg tror panser er skjevt etter at bilen har vært i kollisjon en gang. Ser at det er noen merker i panser. Håper noen har et panser som jeg kan prøve på for å se om det passer bedre.
Tror jeg går for en shabby look med en eller annen matt farge, svart eller noe slikt. Da kan en eventuelt matte ned en annen gang for få det strøkent.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Jan 21 2012, 22:12

Ny økt med bilen! Liten pause nå! Pussing,sparkling og det samme om og om igjen! Kommer seg nå. Tar panel for panel og det går fremover.
Re: T1 -63.
jalokoey, Sat Jan 21 2012, 22:19

bilder sier mer en ord ketil..!!
Re: T1 -63.
Lassen, Sun Jan 22 2012, 09:53

kjappe økter & pausar du har Ketil... wink

Siden eina innlegget komt 23:12 og neste kom 00:27 wink
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jan 23 2012, 08:00

Ha ha. Ser ut som om det var litt stress med mobilnettet!
Fikk ikke lagt inn bilder grunnet dårlig dekning. Sikkert all den gamle hønsedriten som lagde en sperre. Side redigert nå!
Pauser må en ha!
Oppdaget når skjerm skulle prøvetilpasses at reprostykket som er sveist inn ikke hadde helt samme vinkel som originalen. Skjermlisten skrånet rundt 1,5 cm for mye slik at passformen ble heller dårlig! Litt mer sparkel så blir det fint.
Nå er frontstykke fra forntvindu og frem som nytt! Ihvertfall utvendig. Tror ikke jeg gidder å pusse bagasjerommet foran for så å lakke. Ser ellers at panseret har en merkelig fasong, noe vridd kan du si. Derfor det ligger så dårlig nedpå på ve.side.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jan 25 2012, 12:40

Fikk en økt i går kveld også. På ny prøvetilpasset skjerm og det viste seg at jeg ikke var nøye nok sist gang. Kun lett puss og dermed passer de godt nå.
Så da er det bare å fortsette å matte ned gammel lakk for å klargjøre til litt småsparkling og finish.
Neste runde blir å slippe litt, sørge for bedre finish. Må modde litt ved motorluke låsen, da blekket der har fått seg en trøkk en gang i tiden. Litt hamring så blir nok det bra også. Går å funderer på hva jeg skal gjøre med innertaket/-trekket. Tror jeg røsker ut alt og pusser for dermed å lakkere. Har en fiffig ide ift. taktrekket.
Bilder kommer.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Feb 01 2012, 21:04

Litt bilder fra fremdriften for kort tid tilbake.

1328130249 7 FT428 Frontstykke Fr Kapp

1328130249 7 FT428 Frontstykke Etter Kapp

1328130249 7 FT428 Frontstykke Under Sveising

1328130249 7 FT428 Frontstykke Etter Sveising

1328130249 7 FT428 1963 Innerskjerm Foran

1328130249 7 FT428 1963 Innerskjerm Bak
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Feb 04 2012, 19:18

Da er jeg klar for en ny runde med pussing og grunning!
Ikveld står finpussing av hø.bakre panelside, samt modding av motorrom. Bakplaten ved motorlokkfeste har en bulk som må rettes ut. Deretter står ve-bakre innerskjerm for tur, med litt sliping og grunning. Da er det kun å matte ned tak, panser og motorlokk + litt tak. Deretter river jeg ut innertak og pusser ned før lakk.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Feb 17 2012, 22:53

Hø.sidepanel foran bakskjerm ferdig grunnet og pålagt litt fyller. Ble nice og skjerm passer fint. Ve.sidepanel foran bakskjerm ferdig grunnet og pålagt fyller. Hø.side ved fremskjerm ferdig også nå tror jeg. Sparkler pittelitt for å få vekk en liten ujevnhet etter sveising av del i innerksjerm.
Nå er det bare å tilpasse lås til panser litt slik at panser flukter fint. Deretter ut med innertak og vinduer for prepping før lakk.
Har blitt litt lite jobbing den siste uken da jeg har holdet på med sying av skinnsetene som skal inn i 03`en.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Feb 21 2012, 07:36

Det baller på seg nå! Begynte igår og matte/slipe ned panser. Det har hatt noen gode strøk med lakk ved å bruke kost. Lagt tjukt på slik at det skulle flyte ut over, med det resultat at det er ca.1250 små luftbobler i lakken. Sliper ned til stål enkelte plasser for å få det bra. Panser har svært lite rust og det er jo fint. Må ut å handle litt grovere papir for å bli ferdig før høsten. Så igår at jeg hadde glemt å overføre feste til tuta. Heldigvis hadde jeg ikke kastet den gamle fronten, så der ble det boret av feste. Må nå bare få punktet det fast til ny front.
Gjenstår bare å slipe/matte ned bilen så er den klar for en eller annen for for ny lakk (og evnt.farge). Innertak beholder jeg selv om det er en liten flenge i trekket. Trekket rundt bakruta blir skiftet ut da det er helt ødelagt.
Dørene vil jeg slipe rust på i underkant og la de stå på bilen en stund til.
Har lyst på en ny farge som gir bilen et annet utseende, helst noe matt men er usikker, må jo da demontere mer innvendig for å få lakket der og. Viss ikke ser det litt døft ut.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 05 2012, 07:45

Torsdag avspasserer jeg hle dagen for å stå å slipe panser + sparkle litt på det. Tar en dag fri for å slippe å bruke sene kvelder og helger.
Snart ryker rutene ut for å gjøre klar til lakk. Har bestemt meg for å beholde taktrekk i denne omgang, selv om det er slitt.
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Mon Mar 05 2012, 16:11

Nytt taktrekk kan tilpasses et par millimeter lengre ned mot stolpe på frontrute, slik at det dekker det du maskere nå... Og det er ikke vanskelig å brette ut litt og maskere i døråpningen.. Må bare ta deg litt tid
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Mar 08 2012, 20:16

Frontrute ut i tusen knas. Den hadde en sprekk som alikevel ikke hadde gått igjennom EU.
Bak listverk fant jeg rust!! Slipte og sveiset noen muselorthull og sparklet litt for å få det jevnt og fint. Demontert panser for bedre å kunne slipe, sparkle og pusse det.
Føler jeg fikk gjort lite på alle de timene, men det er arbeid som må gjøres likevel. Ikke så mye igjen før panser er bra. Klarer ikke å la være å være sykt nøye, så nå må det snart ta slutt.
Til helgen skal panser være ferdig, da gyver jeg løs på dører og tak. Håper å kunne lakkere før mai, men men.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Apr 03 2012, 21:53

Ja da var jeg nesten ferdig med å matte ned -63`en for å lakkere den!
SÅ kom overraskelsen, igjen. Trekket under bakvindu så ikke bra ut, men har aldri sett nærmere på det før idag.
Det jeg fant var jo en del rust i platestykke som går mellom bakvindu og stykket ned mot bagasjerommet bak!
Har nå lett på Youtube for å finne film om hvordan en best fikser dette, uten hell så langt.
Noen her inne som har gjort det før? Trenger kun å skifte ut noe stål, ikke alt, men er litt usikker på hvordan jeg går frem, hvor kapper jeg best osv.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun May 20 2012, 20:30

Hatt en del økter siden sist innlegg. Det meste av bilen er mattet ned, ruter fjernet rundt om. Sveist noen småhull i nedre renne ved frontruta. Da jeg skulle ta ut bakruta ser jeg at det er noe rart ved trekket under ruta. Tar ut ruta og fjerner trekket som går fra ruta og ned mot motorveggen, hva finner vi da? Jo masse rust grunnet en utett pakning!!!!! Etter en del grubling ble det streket opp og fjernet et stykke på 40X8cm. Et sant helvete å komme til uten å måtte demontere rubbel og bit av paneler.
Idag laget nytt stykke og profiler, sveist inn, men grunnet sein kveld tar jeg resten av sveisingen en annen dag. Ikke alt som er mulig å komme til å få slipt i etterkant, så jeg prøver å gjøre meg flid med sveisesømmen. Det tok litt fyr i taktrekket, så det ryker ut og et eller annet blir hivd opp igjen senere, eller kanskje det ikke blir taktrekk, men lakkering?
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Jul 12 2012, 13:20

Igår fått noen timer i lokalet. Nå er det ikke mye igjen å pusse. Vurderte å skifte til andre, bedre dører, men tror jeg dropper det. Originale dører har noe rust i underkant, men jeg sliper og grunner så holder det en god stund enda.
Kun litt pussing på bakplate igjen, så er det å ta ned taktrekket som er i dårlig forfatning.
Deretter blir det mulignes lakk om et par helger.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jul 30 2012, 10:22

Solgt special
Ehh, ikke solgt likevel
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jul 31 2012, 12:46

Da bilen plutselig ikke ble solgt likevel har jeg idag i ren frustasjon vært og funnet farge til bilen. Litt sliping/fjerning av noe lim- og stoffrester nå, så får bilen nytt ansikt.
Planen er å få bilen montert i løpet av høsten, slik at den kan være klar til sesongen 2013.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Tue Jul 31 2012, 13:54

Det var jo godt for etter å ha sett signaturen din så jeg for meg en hoven bakende dersom du fikk solgt.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 01 2012, 05:46

Kunne ha skjedd det Kjetil, men jeg har jo en til, boble altså !!lol
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 03 2012, 05:52

Ferdig med første strøk/grunning. Deretter skal det på et topplag. Hele skiten skal så mattes ned for å få et slitt look. Må nå bare få tak i hø.forskjerm, den heiv jeg under demontering! Tror interiøret blir noe spesielt. Tror jeg lar noe av limrestene sitte igjen her og der da jeg ikke vet om jeg vil slipe ned alt. Fikk ikke tatt kanalene helt da jeg oppdaget at det var en del skit der, så det litt sent kan du si. Tror bobla blir noe alle "Luftwaffe" bobla som står til salgs på VWnorge! Synes den var så kul at jeg måtte kopiere litt.

1343973122 7 FT428 Imag0650
Re: T1 -63.
Lassen, Fri Aug 03 2012, 09:48

lige tankegangen din wink
ferdig te neste sesong då ?
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 03 2012, 12:21

Satser på det ja, nå er det bare et lag til med Bengalack, deretter nedmatting. Dette tar noen få kvelder. Deretter er det å starte montering. Må bestille cal look lister rundt om, ny mastersylinder, bremserør og noen pakninger til kassen. Må se litt om jeg hiver på senkespindlene før eller etter EU. Kanskje ferdig til jul!
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Aug 07 2012, 05:52

Da er toppstrøk påført, flyblå aktig gråfarge. Nå gjenstår det samme med motorluke, panser og skjermer. Er i manko på hø.forskjerm! Noen som har det liggende?
Har fått pusset ned motorlokk så det ligger klart for rett farge.
Re: T1 -63.
jalokoey, Tue Aug 07 2012, 06:05

Har to nye repro skjermer eller to gammle . selges bare i par.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Aug 07 2012, 07:14

:D Trenger bare en!
Re: T1 -63.
jalokoey, Tue Aug 07 2012, 15:33

da har eg ikke. ;P
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 15 2012, 11:06

Det går fremover. Bilen er nesten ferdig pusset. Fikk gjort ferdig panser mandag kveld, samt at jeg har påbegynt en sticker på dørene. Må bare maskere litt til og lakke, så er den ferdig på begge dørene.
1345028791 7 FT428 Imag0661
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 22 2012, 17:34

Etter et mislykket første forsøk på en logo/merke til å ha på døren, ble det slipt ned,malt på et nytt lag, for deretter å male på noe nytt. Dødningehoder og annet rusk kan jeg ikke ha, så valget falt på flagget. Dette skal mattes ned ikveld for å gi et gammelt og slitt utseende.
1345656851 7 FT428 Imag0688
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 22 2012, 17:34

Etter et mislykket første forsøk på en logo/merke til å ha på døren, ble det slipt ned,malt på et nytt lag, for deretter å male på noe nytt. Dødningehoder og annet rusk kan jeg ikke ha, så valget falt på flagget. Dette skal mattes ned ikveld for å gi et gammelt og slitt utseende.
1345656876 7 FT428 Imag0688
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Aug 23 2012, 11:23

Igår var det ny runde med sliping. Flagg nå slipt for å få det til å se gammelt ut. Brukte ca 45 min pr. flagg for å få rett "look", da lakken var nokså hard. Ble fornøyd med resultatet,. Fikk montert på igjen dørhåndtak før jeg gav meg for kvelden
1345721005 7 FT428 Imag0691

1345721005 7 FT428 Imag0693
Re: T1 -63.
Endre S, Thu Aug 23 2012, 11:43

Skal du ha klarlakk på eller? Er det ferdig resultat? Flagget var en kul vri da smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 24 2012, 06:09

Hadde ikke tenkt å ha klarlakk på nei.
Flagget ja! Måtte ha noe for å skape en vri på bilen. Dødningehoder osv strider litt imot min lærdom overfor ungene. Syntes da at flagget kunne være greit å ha på. Lurte litt på "sverd i fjell" logoen som klubben har, men....
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 17 2012, 09:05

Fått rengjort gearkasse + tromler etc, slik at det kan monteres. 49 år gammel drit fjernet på kassen, den så ikke ut i det hele tatt! Tromler blir glassblåste for deretter å få på shiny svart lakk. Idag bestilt hjullagre etc. Hovedbremsesylinder ligger på posten, så nå er det bare å starte montering.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 17 2012, 09:10

Guttungen igang med montering av forstilling! Skal tidlig krøkes!
1347873027 7 FT428 Imag0714

1347873027 7 FT428 Imag0718
Re: T1 -63.
byass, Mon Sep 17 2012, 09:13

Kul bil, men Ketil, e ikkje flagget feil vei?? wink
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 17 2012, 11:59

Nope. Skal stå samme vei som Løven i Riksvåpenet!
Skal imidlertid innrømme at flagget er litt lavere i underkant enn overkant! Ble ørlite granne feil i oppmåling!
Re: T1 -63.
Lassen, Tue Sep 18 2012, 06:01


Nope. Skal stå samme vei som Løven i Riksvåpenet!
Skal imidlertid innrømme at flagget er litt lavere i underkant enn overkant! Ble ørlite granne feil i oppmåling!

Ketil S.

her er Norges riksvåpen...så det stemmer ikke med riksvåpenet..men viss du søker på norsk flagg på wikipedia så står det den veien du har malt det Ketil.. men tøff vri uansett smile
Coat Of Arms Of Norway Svg
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Sep 18 2012, 06:19

Blir jo rett det Lassen! Korteste delen av flagget (toppen av korset) skal stå samme vei som løven. Lengste delen skal stå samme vei som ryggen/halen på løven.
Du lurere ikke en gammel offiser!
Vrien er kul okke som synes jeg. Går nå bare å venter på noen smådeler, så blir det gang på monteringen.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Oct 19 2012, 08:32

Påbegynt montering av bunnen. Dvs. har montert styring og påbegynt montering av bremserør etc. Sliter litt med å huske hvor alt skal være, så må nok ut å låne ei bok. Hvilket bremserør skal hvor? Har heldigvis tatt vare på de gamle rørene, så da har jeg en noenlunde mal på dette. Fått fjernet gamle lagre på tromler foran da de var dårlige, nye ligger klare. Ser at det mangler litt smånips her og der. Så det vil nok gå litt tregt innimellom til jeg får skaffet riktige deler.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 22 2012, 07:05

Gearkasse og akslinger på plass. Tromler overhalt og lakkert, skal nå smelle inn nye lagre foran, så da nærmer det seg enda litt.
Bremserør blir lagt opp denne uken. På med nye bremsebånd etc.
Må få fatt i ytre gummiforinger som skal ligge under dekslene ved torsjonsarmene, samt få fatt i noen få andre småforinger rundt om. Hø.forskjerm mattet ned for å påføres ny farge.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Dec 30 2012, 20:44

Lite skjedd siste tiden! Nye foringer, mansjett og bremseslanger ligger nå klare for montering. Må nå få ferdig resten av bremser og noe småtterie.
Må finne noen som kan skifte foringene på spindlene samt skifte til senkespindler for meg. Var vel et verksted i Hillevåg eller noe som gjør slikt. Noen som har navn/ adresse?
Re: T1 -63.
vidar eiane, Sun Dec 30 2012, 21:16

Huske ikkje navnet i farten,
Men det ligge rett i høgger her wink http://mobil.gulesider.no/h/#companyDetails&eniroId=P10003972153&searchWord=Hellanor%20stavanger
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Dec 31 2012, 00:58

Får undersøke litt! Fikk gjort litt i natt også! Nå fått montert håndbrekk, gasswire, gearstang og bremserør bak ene side samt gummiforinger og dekkplater til torsjonsfjøringa. Lett litt etter deler som ligger rundt. Bremserør tar tid før de passer riktig, verst når det er korte rør som skal bendes mye for at de skal passe. Får fortsette med resten av bremser til litt ut i uken.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jan 01 2013, 13:43

Idag fått gjort litt mer med bremser. Nå er bremserør og slanger komplett bak, alt strammet til og montert. Ser at jeg mangler 2 låseblekk til slanger foran! Nå blir det å få gjort noe med montering av senkespindler foran slik at tromler og bremser kan monteres. Bak mangler jeg armene til håndbrems, får demontere de som står på en ekstra kasse med akslinger jeg har liggende.
Re: T1 -63.
Ragtop58, Wed Jan 02 2013, 16:12

smile
Re: T1 -63.
Ragtop58, Wed Jan 02 2013, 16:14


Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jan 02 2013, 16:33

Etter delesortering igår kveld,fant jeg to låseblekk i en kasse med deler. Idag glassblåst og lakkert de, og nå er de montert. Tok like godt og lakkerte de andre og. Får se om jeg gyver løs på spindlene ikveld!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Mar 02 2013, 16:48

Omsider ble senkespindler presset på i dag, nå må de kun monteres sammen med bremser etc. Ny bremsebånd og sylindre ligger klar. Håper jeg kan få noen gode kvelder med montering nå, så kan jeg pare flyndre og karosseri.
Re: T1 -63.
Rin94, Sat Mar 02 2013, 19:16

Bra det er fremgang! Bare og gi en lyd da det skal løftes karroseri på Rangen wink
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Mar 03 2013, 10:03

Skal gjøre det. Satser på å få montert resten av forestilling og bremser foran denne uken. Da er målet å ha karosseri på rundt påsketider (muligens).
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Mar 06 2013, 10:59

Igår kveld montert sammen spindler og svingarmer +++.
Må nå bare bruker tid på å få av gammel maskeringstape jeg brukte for å beskytte armen som skal inn i torsjonsrørene foran. Skulle jo ikke sitte på lenge den tapen, men det ble 4 år og da sitter det som fy!
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Mar 06 2013, 12:14

Nylakkerte deler før montering.
1362572073 7 FT428 Imag0846
Re: T1 -63.
Lassen, Wed Mar 06 2013, 18:34

Bruk citrus rensesprsay...funker som bare fy på tape som sitte fast smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Mar 07 2013, 07:03

La på en fuktig fille igår og da gikk det en del lettere, renset med Rødsprit så ble sluttresultatet bra. Fikk deretter montert spindler og hele sulamitten på forstillingen. Må bare nå ha litt hjelp for å få skjøvet opphenget helt inn på torsjonsrørene og skru det fast. Må legge gummistopperne i varmt vann for å få de tredd på.
Da er det bare å montere på resten av styrestag og bremser foran og bremsebånd bak, så kan jeg sette hjula på.
Skal huske det med citrusspray!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Mar 10 2013, 15:27

Montert senkespindler og styrestag. Mangler 2 låsebolter men ser om jeg kan bruke noe annet.
1362929244 7 FT428 Imag0849

1362929244 7 FT428 Imag0850
Re: T1 -63.
Rin94, Sun Mar 10 2013, 17:26

Kommer seg dette. Den blir vel og se på bore treffet? smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Mar 10 2013, 20:33

Tror ikke jeg rekker det! Mangler noen deler som koster noen Kr. Trenger frontrute, vinduspakninger og ikke minst motor! Sikker noen annet småstasj også. Vi får se.
Re: T1 -63.
Kjetil L, Mon Mar 11 2013, 15:37

Jeg har mange viduspakninger liggende dersom du skal ha helt sorte uten chrome. Har i alle fall til bakrute og siderutene bak.

Disse er nye.

Frontrutepakning har jeg også men den tror jeg er til 1965 og oppover.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Mar 11 2013, 21:35

Skal ha helt svarte rundt om. Hva skal du ha?
Re: T1 -63.
Kjetil L, Tue Mar 12 2013, 18:52

200 kr for de 3 pakningene ? Bakrute og sideruter bak. Det står på pakken at frontrute pakningen hører til settet men det tviler jeg på. Den er for lang og passer 1965 og oppover.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Mar 12 2013, 19:34

Tror jeg må droppe det da jeg ikke kan finne at de selger kun frontrutepakning (cal look), men kun sett for alle 4 rutene. Unneberg tar 500 for komplett sett. Kun frontrute får du bare for metallist! Drit det da!
Re: T1 -63.
Kjetil L, Wed Mar 13 2013, 14:28

ok.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Mar 17 2013, 19:11

Montert bremseskjold begge sider og skal nå til med å legge opp bremserørene foran + montere lagre etc. Bilder kommer.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Mar 19 2013, 07:31

Tenkte å montere dempere igår, hadde en god liggende + at Torgeir M hjalp med deler.
Nå viser det seg at demperen ikke er å få på. Den passer ikke på nedre innfestning. Der sitter det en "bolt"/"pinn" med mutter. Denne har en større diameter enn øyet på demper! Jeg har dobbeltsjekket at jeg ikke har montert fremdemper bak osv.
Har banket litt på pinnen for å se om det var en hylse som stod på, men ser ikke slik ut heller!
Den ene demperen jeg hadde liggende er jeg overbevist om stod foran på bilen før!
Forslag?
Re: T1 -63.
Rin94, Tue Mar 19 2013, 10:40

Samme problem på min (det var balljoint) vet ikke hvordan det er på linkpin. men jeg ville prøvd og vri på det med en kraftig rørtang. hylsa gjorde at det så helt orginalt ut.
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Tue Mar 19 2013, 10:45

Er det mye som mangler da?
Mener jeg boret opp en millimeter eller noe en gang for lenge siden...
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Mar 19 2013, 21:42

Ikveld fått montert og fikset dempere. Mangler nå kun bremsebånd og monteringsdeler foran og bak. Nærmer seg nå. Satser på å få på plass nye hjullagre foran som jeg har liggende. Da er det kun å få karosseriet på plass på flyndra.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Mar 20 2013, 07:41

Litt bilder. Tok også å renslipte bremseflaten på alle tromler da det hadde kommet et lite lag med rust. De ble fine etterpå slik at jeg skal unngå bremseproblemer.
1363765282 7 FT428 Imag0854

1363765282 7 FT428 Imag0853
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Apr 29 2013, 08:38

Lite fremgang her grunnet andre prioriteringer! Tromler komplett foran nå, men mangler bremsebånd som passer bak. De ekstra jeg hadde liggende viste seg å være til foran! Putlet litt med pedalsettet og har visstnok 3 komplette liggende. Må finne frem de resterende og se at alt er ok slik at de kan monteres. Satser på å få hentet felger og dekk denne uken slik at jeg kan løfte bunnen ned på bakke og gjøre den klar for bryllup med karosseriet.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu May 02 2013, 12:11

Igår kom flyndra endelig ned på moder jord igjen! Fikk satt på hjula og det var godt å kunne senke den ned igjen. Fant kjappt ut at det må strammes noe på link pinnen på hø.side. Lapp festet så dette ikke blir glemt senere. Nå skal det kun monteres pedalsett jeg har liggende samt skjæres hull ved reservehjul! Så plutselig at rep.stykke av komplett frontstykke kun har hull til styresnekke på ve.side, ikke hø.side der snekka sitter på min bil! Får lage en mal og kjøpe en dremmel så blir det good. Ny frontrute hentes neste uke i Haugesund. kanskje er bilen så pass at den kan fraktes på henger til treffet vårt!?
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat May 04 2013, 21:30

Var visstnok rimelig fjern vedr inspeksjonsluka til styresnekka! Den står på rette siden. Idag montert pedalsett etter litt renovasjon på denne. Tilhører vel en 03 mener jeg, men passer fint for det. Ja bortsett fra at jeg lurer på om det skal være en stopplate foran klutsjpedal og bremsepedal!? Er et gjengen hull i flyndre rett foran pedalene! Skal det festes noen plate her? Slik pedalene står nå vil de lett tippe bakover! Noen ideer ?
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Sat May 04 2013, 22:08

Ja skal være en plate der som stopper bremsepedal.
Re: T1 -63.
Trond Dahl, Sun May 05 2013, 00:24

http://www2.cip1.com/ProductDetails.asp?ProductCode=VWC%2D113%2D721%2D231%2DE
Re: T1 -63.
Rin94, Sun May 05 2013, 09:39

Den lager du på 10 min med et vinkeljern;)
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun May 05 2013, 09:42

Mmmm, som nevnt på Vwnorge forumet. Må se hva jeg finner på jobb. Evnt knekker jeg til et passelig stykke alu 3mm imorgen. Kun det som må på plass før jeg triller flyndra til Rangen for å sette på karosseriet.
Re: T1 -63.
vwfreaks, Sun May 05 2013, 22:12

Jeg kan ta med en på klubbmøtet i morgen, så har du en mal................. anbefaler ikke alu, med litt fuktighet på pedalsett/gulv vil den korrodere fort, lag en i stål eller rustfritt.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon May 06 2013, 07:29

Får laget en i stål idag! Vi har på jobb ikke rette dim på stål til å lage slikt av, kun alu og som du sier korroderer det ja!
Re: T1 -63.
Rin94, Mon May 06 2013, 12:20

Skal du snart opp på Rangen eller? Har laget i syrefast nå. bare og hente. Ville ikke vert problem og lagt i aluminium viss du bare har litt godstykkelse smile det vil heller ikke korredere, men oksidere så den ville ikke forsvunnet med det første smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue May 07 2013, 06:23

Du så kanskje meldingen jeg sendte deg! Kan altids ha i reserve og jeg!
Nå klør det skikkelig i fingrene etter å få montert chassis og karosseri sammen.
Skal nå bestille noen vinduspakninger og dørpakninger, så tenker jeg det ikke er så mye igjen!
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat May 11 2013, 18:51

Nå går jeg rundt som en unge som venter på julenissen! Siste smådelene jeg mangler for å sette på karosseriet er på vei fra Unneberg! Hadde håpet de lå i posten idag, men de er vel der på mandag. Dersom alt klaffer nå håper jeg på å sette på karosseriet til helgen igjen. Skal onsdag hente frontrute i Haugesund. Bilen kommer muligens på treffet vårt, dog uten motor og skilter, det rekker jeg ikke.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon May 13 2013, 09:09

Var ute igår kveld og hev på noe good stuff på plasser det er vanskelig å komme til etter at karosseri er montert på flyndre. Fikk også løsnet noen deler på gammel front som jeg trengte! Disse må overføres slik at alt er på stell og fungerer senere.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon May 13 2013, 09:11

Stemningsbilde!
1368436290 7 FT428 Imag0894
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed May 29 2013, 06:06

Da var den store dagen kommet! Gjenforening av karosseri og flyndra.
1369807567 7 FT428 Imag0948

1369807567 7 FT428 Imag0949
Re: T1 -63.
Håkon, Wed May 29 2013, 06:21

Gratla, nå er det bare ett par kvelder så er denne på veien
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed May 29 2013, 06:48

Mangler fortsatt noen småting, vindus- og dørpakninger, klips til listverk, MOTOR ++
Sammenskruing starter til helgen, er bare spennt på om jeg har klart å holde orden på alle bolter. Ved gjennomgang ser jeg at jeg mangler en bolt til karosseriet, men mye har jeg god kontroll på. Må få rengjort litt hist og pist på deler, samt at jeg må flekklakke litt her og der under og bak på bilen.
Uansett herlig å endelig ha kommet så langt. Var sykt fristende å startet skruing i går kveld, men med en liten pode som måtte finne senga måtte jeg se langt etter det!
Må idag sjekke litt hvordan karosseripakningene skal stå, er jo noen stykker av de og de skal jo stå rett slik at karosseriet ikke blir skjeivt.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jun 03 2013, 08:09

Pust og pes!
Karosseri nesten skrudd sammen! Passer ikke helt på ene siden der kanal og bunn er skiftet! 3 av bolthullene stemmer ikke overens med det andre. På 3 av festehullene sitter gjengene forskjøvet fremover slik at jeg på en eller annen måte må modde hullet for å få bolt i. Ser ut som avstand mellom hull i kanal og bunn ikke er like i målene. På Crossmember passer ikke to av hullene, gudene vet hvorfor. Her er det ikke gjort noen endringer, så rart at det ikke passer.
Ser også at begge forhjulene ikke peker likt i samme retning! Kan vel være at Senkespindlene er årsak til dette. En god forstillingsjustering vil nok være påkrevet her!
Re: T1 -63.
Eddi, Mon Jun 03 2013, 08:51

Klar t treffet denne Ketil, stå på
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jun 03 2013, 10:09

Den kunne nok vært komplett til treffet, men mangler motor. Mangler også vinduslister og de får jeg ikke før treffet. Dørpakninger ble kastet for litt siden, gudene vet hvorfor jeg gjorde det!!!
Vurderer å skippe møte idag for å dra ut å skru ferdig bunn. Lurer på å bruke hullbor for å modde hullene for boltene til flyndra.
Stor sett alt av deler ligger klar så det er bare å montere. Må gjerne lage meg ei liste så jeg ikke glemmer ting.
Re: T1 -63.
Eddi, Mon Jun 03 2013, 11:38

Tror eg hadde sattsa på ei lita roterende fil for å utvide hullene, for hullet er vel ikke for lite, "bare" på fei sted.

E vel nogen lokalt som har ein komplett 12 - 1300 singelport stående.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jun 03 2013, 13:16

Roterende fil har jeg tilgang på, men får prøve hva som funker best, fil eller hullbor.
Etter litt diskutering med Unneberg fant vi ut at jeg mangler 2 pakninger til indre feste på bakstilling. De som ligger innenfor feste ved støtdempertårn + at ved tårnet skal karosseri festes med en pakning under og en over + hylse imellom!!!
Etter litt leiting på verksted på jobb fant jeg både passende hylse og 10mm gummi som jeg kan lage pakning av. Genialt!
1200/1300 motor i grei stand skal en vel klare å oppdrive mener jeg ja!
Ser for meg at det blir en sen kveld idag og!
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jun 04 2013, 06:10

Fikk laget meg to pakninger av noe flotte greier jeg fant på jobb, montert de på plass på indre feste under sete og fant da ut at venstre indre feste ikke var der! Det har forsvunnet under sveisearbeid, så da var det bare å måle opp, bore et lite hull. Fant kjapt tilgangen til gjengene som sitter ovenfor torsjonsrør. Boret hull større og vips var karosseri festet her og. Brukte mye tid på å file hull i flyndra til rett passform men nå er det kun to som mangler, og de passer ikke i det hele tatt!! Det ene er ikke så veldig galt, men det siste kan jeg ikke se en gang, så her må files. Kom på på vei til jobb at jeg glemte å sette på hylsen som skal være ved ytre feste ved støtdempertårn, det får vi gjøre imorgen eller noe slikt! Det drar seg til nå.
Til helgen blir det litt karosserimasse på innerskjermer og montering av skjermer og lys. Interiør går fort da det kun er seter som skal inn. Taktrekk blir bannlyst, men får se om jeg finner noe fæle greier å ha på gulvet.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jun 05 2013, 05:59

Kommer seg nå. Fikk noen timer igår kveld slik at nå er hele sulamitten skrudd ihop. Nå står montering av skjermer med tilbehør og ledningsgjennomføringer for tur, deretter litt interiør og glass..
1370411976 7 FT428 Imag0953
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Jun 07 2013, 05:55

Enda et steg nærmere.Dro ut igår kveld for å montere på skjermer. Husket å ta med alt bortsett fra boltene til skjermene!! Hadde heldigvis mange nok liggen i bilen til at jeg fikk festet de på, resten av boltene tar jeg senere. Måtte modifisere noen av hullene da hø.skjermbue bak er skiftet + hø.side foran der hullene ikke stemmer helt overens. Ser at årsaken ligger i at avstand mellom hull i reprodelere ikke altid er lik orginaldeler. Ikveld eller morgen blir det å legge på skjermlist + lykter etc. Har en jævl... driv for tiden. Har holdt på hver kveld siste to uker nå med å få bilen så nær ferdigstillt som lommeboka tilsier.
1370584527 7 FT428 Imag0956

1370584527 7 FT428 Imag0957

1370584527 7 FT428 Imag0958
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Jun 08 2013, 22:37

Fikk gjort litt ikveld og. Monteringen tar litt tid da jeg må sjekke deler og se at det er komplett. Mangler litt skruer og div. MEN det nærmer seg nå. Ledninger er ikke tilkoblet på lykter foran da jeg må sjekke hva som skal hvor. Baklysholdere blir nok sikkert lagt på noe farge som står i stil til resten av bilen. Må ut mandag for å koble blinklys da jeg selvfølgelig ikke hadde utstyr til skifte av kontakter med meg. Ellers blir det ut å lete etter noe til å ha på gulvet. Noe småtteri mangler sikkert etterhvert som ting skrider frem.
1370731077 7 FT428 Imag0959

1370731078 7 FT428 Imag0960
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jun 11 2013, 22:16

Fått gjort litt ikveld og! Montert støtfanger og ekstralys foran, samt tute og blinklys. På bakre fanger mangler jeg fester, må ha kastet de en gang! Stiller min lit til at Rune L har liggende. Ellers blir det i morgen eller torsdag og montere noe smånips, slik som listverk, dørpaneler og noe blekk foran i reservehjulsbrønn, muligens også motorlokk og panser.
1370988968 7 FT428 Imag0964
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Jul 18 2013, 10:15

Ferietid betyr andre ting enn å skru så mye på bilen. Har alikevel fått gjort litt siste to dager! Begynt montering av dørpaneler, men mangler noen gummiplugger. Har fått lagt på asfaltmatter hø.side, men måtte avslutte da varmluftpistolen røyk! Teppe innkjøpt, men det ble billigvarianten! Vil i løpet av helgen ha ferdig tepper og paneler. Lys monter men ikke koblet da jeg aldeles ikke vet hvor de forskjellige skal hen, må se om jeg kan finne ut noe av et koblingsskjema jeg har. Må få smørt opp niplene på forstilling, samt strammet ene linkpinnen. Den er litt slark etter at bilen kom på hjula. Gummilister rundt motorlokk og panser er på plass, og håper å få satt inn vinduene en av de første dagene.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 02 2013, 07:32

Får gjort litt innimellom silokjøring og annet arbeid. Lister montert på vinduer, slik at vinduer blir montert i helgen. Teppe på plass + smådetaljer inni bilen. Fikk ny pakke fra Dahlems igår med smånips som gjør at jeg kan montere ferdig lister og paneler. Motorlokk på plass. Til uken blir seter + diverse montert. Panser, tank ol.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 14 2013, 18:26

Ruter på plass men har et lite vakuum nå. Lite gjort senere tid, men det går fremover, saaaaaakte.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Oct 28 2013, 13:55

Ruter,seter, solskjerm, viskere + smånips på plass. Nå gjenstår kun montering av fanger bak, den ligger klar for å boltes fast. Deretter er det å feste slange fra bremsevæskebeholder inn på hovedsylinder, montere panser og motorlokk, samt fette opp forstilling. Tut og kjør, ja når motor er klar!
1382968509 7 FT428 Imag1086
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Oct 30 2013, 07:31

Fikk gjort litt igår også, montert panser og mer smånips og dill inni bilen. Mangler nå kun småting som håndtak på panser etc, finner ikke igjen småboltene som det festes med. Ikke bare bare når en har flyttet mens bilen har vært under restaurering, da har ting en evne til å forsvinne. Det artige er at jeg finner småesker med noe rare greier i, og plutselig går det opp et lys over hvor den dippedutten skal være, selv om det nå er 5 år siden bilen ble skrudd frahverandre.
1383118299 7 FT428 Imag1087

1383118299 7 FT428 Imag1088

1383118299 7 FT428 Imag1089
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Jan 05 2014, 15:24

Tenkte å gjøre litt mer montering av smånips igår, men det dukker alltid opp noe som ikke stemmer eller passer. Fikk greaset opp forstilling og skulle fortsette å montere fanger bak, men fant ut at skjerm må justeres noe mer for å få fangerjernene til å passe, dette gjaldt ve.side bak! OK, videre for å montere tank med ny slange, også fra bremseveskebeholder, men der hadde jeg fått feil dimensjon på slanger! Ut å kjøpe nye, igjen!
Skulle også kjøpe låsesplinter til hovedbolt på tromlene, ikk knø om de har det på Bryne! Får ta en runde på Forus imorgen og se hvem som kan ha. Ellers er det bare småtterier som skal fikses før jeg kan si at bilen er ferdig, slik jeg vill ha den.
Re: T1 -63.
Endre S, Sun Jan 05 2014, 16:23

Splinter har eg ei kasse med heime. Bare å hente
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Feb 28 2014, 19:50

Enda litt nærmere! Nå er det kun litt justering av en spindel og bremser og en motor, så burde denne snart kunne vises for EU.
1393617058 7 FT428 Imag1132

1393617058 7 FT428 Imag1134
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon May 05 2014, 09:03

Bremser nå justert og luftet. Bilen er da klar for å fraktes hjem til Bryne for å gjøre ferdig resten av småtingene. Har problem med hvor jeg har lagt releet som sitter underbaksete, kan bare ikke finne det! Må koble opp litt ledninger, få fatt i batteri og sette sammen motor slik at jeg kan få vist den til EU.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sat Jan 03 2015, 16:45

Bilen stod lenge uten at noe ble gjort, men så ble plutselig 03'en solgt noe før jul. -63'en ble raskt gjort klar for å bli flyttet til garasjen hjemme. Nå er det bare motor som gjenstår og der er de siste delene kommet i hus. Hadde en god økt igår der mye småtteri ble festet og ferdigstilt. Fant da plutselig ut at det var et høl, ca 2 cm langt ved batteribunn. Hullet kom sannsynlig vis da jeg trillet bilen ut fra hønsehuset den stod i. Glemte at bilen var senket og at karosseri var montert. Hadde da ikke nok bakkeklaring og jeg skubbet nedi. I døråpningen er det en metalldel som er for å få låst porten, den er nok synderen! Jæklig kjipt, men banket den noe ned og fylte på med Tec 7. Hullet var ikke synlig etterpå.Det skal holde lenge evnt til jeg legger en sveisesøm.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jan 20 2015, 11:06

Da har jeg begynt å plukke sammen en motor til bilen, en 1200. Shiner den litt opp og satser på at den sviver etterhvert.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jan 28 2015, 19:54

Rengjort topper og glassblåst de samt demontert ventiler og fjører. Nå blir det sliping og montering.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Mar 08 2015, 20:32

Status, bil klar for motor. Mangler eksos og bakre blekk
Re: T1 -63.
Endre S, Sun Mar 08 2015, 20:46

1200 eksos og blekk, det er den smale typen det. Eg har noe blekk liggende men tviler på det er 1200... Skal sjekke
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Apr 09 2015, 10:28

Som sedvanlig i alle innspurter oppdager en ting som mangler! Må nå få hjem gasswaierstrømpe også. Ledninger er nå markert slik at de vel skal stå på rett plass. Det var under dette arbeidet jeg oppdaget at strømpen til gassen mangler. Må innom Halvor for å hente hjem oljesil og passende gasswaier. Håper jeg neste uke kan ta en tur til Rune L for å se om han har en eksos liggende samt bakre blekk og blinklysarm. Ny eksos vil se noe dumt ut på bilen, så jeg må ha en som er noe brukt bare det er tett. Motor må ha en ventiljustering før den lempes inn i hekken. Håper jeg rekker å få bilen godkjent før 1.mai, men det skal vel holde hardt tror jeg.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Apr 22 2015, 20:57

Oppdaget idag at det er en uke igjen til 1.mai! Det skal da jaggu holde hardt å få treskeverket ferdig ! Satser på å få slengt inn motor i helgen og se om den er villig! Kun det og sjekk av bremser, sjekke lys før EU. Mulig jeg må få fatt i prøveskilt!
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Apr 27 2015, 06:33

Etter litt plunder med eksos, ble motor satt inn og eksos ettermontert igår kveld. Fikk god hjelp av Endre S med å sjekke noen ledninger jeg ikke klarte å lese meg til hvor skulle henne.
Nå er det kun en ledning som skal kobles på nytt mot dynamo/relè, sjekke at ledninger til lys står på rett plass. Lage en blinklyshendel og så vise for EU. Sjekke og justere håndbrekk + lufte bremser. Montere gasswaier går raskt. Satser på at dette blir gjort ikveld. 1.mai rekker jeg ikke med bilen, da jeg ikke får tid til EU og hente skilt. Har lurt på prøveskilt, men vet ikke om det går så lenge bilen ikke har vært til EU?
Nå er det virkelig lyst i enden av tunnelen!
Re: T1 -63.
jimmi, Mon Apr 27 2015, 06:59

Trenger ikke EU for å få prøveskilter.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Apr 27 2015, 07:42

Takker!
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Apr 28 2015, 08:48

Motor i bil, bil på hjula! Mangler nå bare at batteri er fulladet, lufte bremser og sjekke at alt sviver. Skulle sjekke lys og start av motor igår kveld. Men det var dødt som i graven. Sjekket batteri og det hadde lite strøm, en ting jeg muligens kan ha glemt er å koble batterikabel vi starter special .
Ble lei sent igår kveld og gav opp. Batteri blir ladet fullt opp idag så får vi prøve på ny. Ville ikke la batteri stå å lade over natten, så koblet fra og da viste det 4 V. Setter det på lading når jeg kommer hjem og sjekker alle ledninger en gang til. Da håper jeg driten fyrer.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Apr 29 2015, 07:36

Batteri nå nesten fulladet etter at jeg med god hjelp fra Endre fant ut at sikringen på lader var defekt. Ny sikring inn og da ble det liv! Testet litt igår kveld og ser at det er litt problemer med lys i pærene. Bør nok gå over diverse kontakter ser det ut til. Bremser blir luftet ikveld + fylle noen liter bensin for å se om det er liv. Mulig gasswaier må skiftes da jeg nok har kjøpt feil type. Den med S-form glipper raskt ut, men har en som festes med skrue/liten bolt. Er sykt nervøs for ikke å rekke 1.mai da det er litt ledninger som må gåes over ++. Håper kona er velvillig med å trøkke på pedal ikveld slik at bremsene virker osm de skal. Har brukt flere timer kun for å sjekke at ikke noe teknisk er glemt. Har dobbeltsjekket bolter og innfestninger, bremserør, olje og ledninger. Det gløder litt i pærer rundt om, men ikke lys i alt. Pærer er iorden så guden vet i hvilken ende jeg skal begynne. Blir et rotteres å få den ferdig. Skal nå bort å kjøpe prøveskilt for 1.mai.
Dersom noen føler et kall for å kunne være med å ta siste sjekk ift ledninger og oppstart/innstilling av motor, så hadde det vært supert.Har en liten ting på lur til den som kan avse 2-3 timer ikveld eller imorgen cheesey
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Jun 30 2015, 08:18

TJA!
Siste innspurt før EU i går kveld. Alle lys, visker osv fungerer slik det skal + motor og bremser. Tuta er det heller dårlig lyd i. Hadde tenkt meg innom Halvor i dag for å kjøpe viskerblad og tute for deretter å få den til EU kontroll i morgen. Idet jeg skal gå inn svært seint i går kveld, oppdager jeg olje på gulvet ved begge bakhjul, kan og være bremsevæske. Der røyk planen for EU, reiser på ferie Torsdag og ser at dette ikke rekker. Heiv ei papplate på gulvet og gadd ikke sjekke mer hva det var, låste og gikk å la meg, dritforbanna slik at jeg ikke fikk sove i natt. Får skru av hjula i ettermiddag og sjekke hva lekkasjen skyldes. Alt er nytt baki der så skjønner ikke hva som er galt. Skal alltid være noe feil i siste liten.
Re: T1 -63.
Endre S, Tue Jun 30 2015, 16:33

Det er uansett bedre å få lekkasjen kontrollert i garasjen enn å få den på motorveien..... Allti viktigt å sjå d positive i alt som skjer....
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Jul 05 2015, 21:56

Det viste seg at lekksajen skyldtes dårlig tiltrukket bremsekoblinger! Gikk over alt på onsdag, fikset en feil på hø fremhjul og hadde første kjøretur i gata. Fantastisk morro at alt nå fungerer! EU får komme når jeg er tilbake fra ferie i slutten av juli. Merker forskjell på farten kontra 03 en, men morro blir det læll!
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Jul 20 2015, 22:13

Har nå fått fatt i baksetebelter fra en 1302, -72 mod! Får da mulighet til å ha de små med på småturer. 2 punkts beltene foran er ikke noe å feste småbarn i!
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Jul 31 2015, 12:12

EU kontroll i dag gav total 8 stk 2`er feil!
3 av de gikk på lys men der klaget jeg. Fikk beskjed om at det var for svake lys rundt om, men forklarte at bilen har 6V anlegg og at dette er original lysstyrke og at det ikke er en nedre grense, men en øvre grense på max 480 lux. De skal få ordnet opp i dette til etterkontroll.
Videre må jeg stramme håndbrekk noe hø.side, samt stramme hjullager begge sider bak, samt nedre Kingbolt begge sider, var for mye slark her smile Syntes jeg hadde strammet dette tilstrekkelig uten å bryte det i stykker.
Totalt sett bare småplukk som tar 20 min å fikse.
Re: T1 -63.
Eddi, Fri Jul 31 2015, 20:06

De bakre hjul lagrene er vel noe vanskelige å stramme opp
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Jul 31 2015, 20:11

Har justert foran og bak, kan vedgå at jeg nok ikke hadde strammet godt nok special
Nå føles bilen bedre og det eneste som mangler er en fungerende visker/spylerrele. Får ikke den til å virke, blir kun spyling når jeg setter trykk på tanken.
Re: T1 -63.
vidar eiane, Sat Aug 01 2015, 08:28

Trykket skal komme fra reservehjulet.
Re: T1 -63.
Ketil S., Sun Aug 02 2015, 08:54

Ikke på -63 nei! Da setter du luft på tanken, er en egen ventil som du bruker for luftpåfylling!
Re: T1 -63.
Kjetil L, Mon Aug 03 2015, 08:36

en kompis skulle ha ei boble gjennom kontroll for mange år siden med defekt spyler, han dro en slange inn i bilen fra dysa og koblet til en zalo flaske med vann, klemte på fraska og vindu ble vått. Dette måtte de godkjenne.

Det jeg lurer på, står det noe i de gamle kjøretøy forskriftene om at du må ha vasker da ? Kan du ikke bare plukke av dysa og prøve deg på den ?
Re: T1 -63.
livva, Tue Aug 04 2015, 20:39


Ikke på -63 nei! Da setter du luft på tanken, er en egen ventil som du bruker for luftpåfylling!

Ketil S.

Også har du en slange som går fra ventolen tå spylettanken og over til reservehjulet. Har en liggennes hvis du ikke har dt veldig travelg. Kommer hjem ca. 15.

Hilsen Eddi
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Wed Aug 05 2015, 05:16

Jeg tror slangen fra reservehjulet er ekstrautstyr
Korrekt trykk på tanken er 2.5kg
http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=158279

Jeg har antagelig bryter liggende om det er den som er defekt, men må lete gjennom noen kasser på garasjeloftet da smile
ellers er det vel ikke helt uvanlig med lekkasje i gamle slanger. Jeg byttet til plastslanger (biltema sine) på bussen for noen år siden, og de fungerer greit enda
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 12 2015, 19:51

Alt iorden og Bobla er nå EU godkjent. Gikk derimot tom for strøm etter en stopp på vei hjem! Fikk hjelp av Runar slik at jeg kunne kjøre siste stykke hjem. Målte rele til å gi 4V, det er vel i minste laget? Batteri står nå på lading så får vi se. Ladelampa lyser opp litt av og til, men får se litt på reima og da den virker litt slark.
Re: T1 -63.
vwfreaks, Wed Aug 12 2015, 21:04

Den skal vel gi 7,4 V når du kommer litt over tomgang, sjekk kabler, kontakter, viftereim og børster.
Siste valget er å skifte laderele (har sikkert ett liggende).
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Aug 13 2015, 11:44

Reima er noe vinglete. Målte 4V på lav tomgang! Får sjekke i ettermiddag om ting blir bedre. Skal gå over det som kan gåes over.
Nå er bilen også registrert, så da er det Lator neste.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 14 2015, 19:57

Batteri fulladet og motor sviver igjen. Målte laderele til Max 5,7v på tomgang, nede i 3v med gasspådrag. Strømmen hopper opp og ned når motor går på tomgang! Kan det være dårlige børster? Fortsetter det slik blir det ikke mye lading
Re: T1 -63.
Endre S, Fri Aug 14 2015, 21:15

Sjekk børstene. De har en tendens til å henge seg av og til.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Aug 17 2015, 08:16

Masse igjen på børster. Løsnet de og moet de opp litt. Ved ny test viser rele lading på ca.6.5 V på tomgang. Jeg er fornøyd og venter syyykt på å få skilter tilsendt.
Re: T1 -63.
vidar eiane, Mon Aug 17 2015, 17:00

Bittelitt fett på disse, syrefri vaselin jørr susen.
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Aug 18 2015, 13:19

Tror de er bra nå, uten fett, men tur til Sandnes i går kveld viste varierende lading. Fant ut at det er et punkt på reimhjulet der reima slipper. Tok det med på jobb i dag og har glassblåst og lakket på nytt. Kan se ut som gammel reimgørr har satt seg i noen rustporer og laget overflaten svært så glatt! Ladepampe lyste godt opp ved gasspådrag og litt høyt turtall. ved normal kjøring og 80Kmt var lampa slukket.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Aug 19 2015, 12:14

Med ny reim ble alt mye bedre smile
Nå putrer det som bare det med 6V. Var innom et sted på Forus i dag og kjøpte litt gammelt stasj til å ha på takgrinda.
Overhørte noen 12 år gamle gutter forleden som hylte opp og pekte på den ødelagte bilen! Da er jeg i mål tenkte jeg. Smak og behag dette! Har kikket litt i glasskulen og ser vel for meg noe nyere, kanskje neste år? Går allikevel ikke i gang med samme jobben en gang til, det er ganske sikkert! Neste gang blir det ferdig bil som jeg heller eksteriørmessig kan endre til slik jeg liker.
Re: T1 -63.
Ketil S., Thu Aug 20 2015, 12:33

På vei hjem fra jobb i går gav bilen seg like før Kåsen. Dauet sakte hen. Ved sjekk fant jeg ut at motor var rimelig varm, ikke minst fordeler. Luktet bensin. Etter ca.15 min med kjøling i godværet og forsøk på start, startet den villig opp og gikk fint helt til 50m hjemmefra, da skjedde det samme igjen. Lot bilen stå rundt en time og da startet den fint opp igjen. Har ikke bakre kjøledeksel! Fikk tips på Face at det kunne være bensinpumpen og selve klaringen som var problemet. At den delen av pakning/foring som går ned i blokka ekspanderer ved varme og kan hindre flyt ift pumpa. Sjekket youtube og vil prøve å sjekke dette.
Er det andre forslag? Motor stoppet når den ble svært varm, og starter når den har fått kjølt seg. Nå var det god temp i går og ikke akkurat best kjøling siden deksel mangler baki der. Er viktig å skille mellom var og kald sone har jeg lest en gang.
Re: T1 -63.
Endre S, Thu Aug 20 2015, 16:54

Få på deksel så sleppe du å lure på det jaffal.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri Aug 21 2015, 12:08

Tok ut bakkelitt foringen som bensinpinnen går igjennom, den knakk jo selvfølgelig, så den må fornyes, og pirke ut resterende som står igjen nedi hullet. Blir sikkert moro.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Sep 02 2015, 20:46

Nå sviver det som er og hadde en ensom cruizing til Ræge sist søndag med et potensielt nytt medlem fra Rennesøy. To biler samlet som gav noen tomler opp!
Nå som bilen er godkjent kommer jo fenomenet! Sitter å kikker etter ny bil. Sikler mer og mer på 02 i nær rustfri stand som jeg kunne omgjort til slik jeg ønsker! Vi får se. Inntil videre får jeg pusle rundt med det jeg har. Har også sett på muligheten til å pusse ned hele bilen å lakkere den til blank lakk, kanskje litt gromfelger og motor, OG 12v!!
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Sep 07 2015, 07:03

Tom for strøm igjen!!! Har nå skiftet jordingskabel fra batteri til kaross, og satt den der den egentlig skal være (hadde montert den en annen plass enn originalt, utrolig hva en husker når ting ikke virker). Får sjekke effekten av det før jeg kjører på møte i dag. Håper batteri da tar imot strøm fra laderele, det virker i hvert fall med ca.7V
Re: T1 -63.
TorgeirMatre, Mon Sep 07 2015, 12:18

Det er vel bare å måle hvor mye strøm som går fra batteriet når tenning er og alle brytere er "av", så plukke en og en sikring til du har "synderen"?
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Sep 09 2015, 19:12

Det er laderelleet som fusker! Får ikke ut mer enn 6.4v. Må ha svært høyt turtall for å komme opp på 7v. Får sjekke børster og anker, dvs demontere dynamo og sjekke. Eller?
Re: T1 -63.
Endre S, Wed Sep 09 2015, 20:30

Sjekk her.

http://www.vwnorge.no/index.php/topic,8461.0.html
Re: T1 -63.
Ketil S., Tue Sep 15 2015, 06:58

Får ta en titt og se hva som er problemet. det nye nå er at motorlokket er knekt 5 cm ved siden av innfestning av fjøra til lokket. Hele forsterknigsplaten er gått rett av!! Området er jo dobbelt der hvor fjør festes ++. Ganske utrolig spør du meg, har aldri sett dette før! Får demontere og sveise.
Re: T1 -63.
vwfreaks, Tue Sep 15 2015, 17:42

Ganske vanlig dessverre........ slipe reint, rette og så sveise smile
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon Apr 18 2016, 13:12

Etter mye frem og tilbake med ladeproblem fikk jeg i går fatt i et laderele. Etter litt justering og montering fikk jeg endelig den ladingen jeg skal, 6,5 på tomgang og 7,3 med gasspådrag! Stor var gleden og jeg måtte bare ut en kveldstur. Oppdager da at ladelampen driver og lyser opp og blafrer noe? Det gjorden den ikke før når jeg ikke hadde god nok lading. Jo mer gass jeg dro på med, jo mer lyste den og forsvinner når jeg nærmer meg tomgang! Børster?
Noen som har forslag på hva dette kan være.
Re: T1 -63.
Endre S, Mon Apr 18 2016, 20:11

Høres ut som du har litt dårlig kontakt et sted. På min variant ( og fler andre type 3) ser man at ladelampa som regel gløder litt. Dette skjer fordi det blir litt spenningsfall i litt for tynne ledninger. Har du en dårlig kontakt vil du også få et spenningsfall som blir større jo mer strøm du bruker.
Ladelampa får 12V fra batteriet via laderele, lysbryter, tenningslås og sikringsboks. Så let etter litt dårlig forbindelser på disse vil nok hjelpe.
Re: T1 -63.
Ketil S., Fri May 27 2016, 11:55

Hvor lenge var Adam, eller Bobla, i paradis? Kjørte Bobla på jobb i går i det fine været og ville det samme i dag. Alt vel helt til Skjæveland og 2-felten, på vei i kø inn i rundkjøring sviktet plutselig bremsene! amazed Heldigvis holdt jeg bra avstand til bil foran så giring og håndbrekk ble redningen special Kom meg til jobb på håndbrekks bremsing. Finner ut at det må være hovedsylinder som er gåen. Alle koblinger er tette og fine, finner ingen lekkasje. Litt lite væske i beholder, men skal være nok. Får hente bil når det er lite trafikk og snike meg hjem.
Re: T1 -63.
Endre S, Fri May 27 2016, 14:18

Er det fuktig rundt hovedsylinderen? Let etter fuktighet før du konkluderer noe.
Re: T1 -63.
vwfreaks, Fri May 27 2016, 14:49

TOKRETS Hvis du ikke allerede har skiftet til tokrets hovedbremsesylinder når du restaurerte bilen, så anbefaler jeg det på det sterkeste.... det er skikkelig skummelt å miste bremsene helt, og så kan det jo bli skikkelig dyrt også hvis det ikke er nok med håndbrems/gir. Med tokrets har en i hvert fall en liten mulighet til å unngå skade på seg selv og andre.
Re: T1 -63.
Ketil S., Mon May 30 2016, 13:31

I Know!!!! Stod å funderte mange ganger på dette før jeg gikk for originalt 1.krets, men angret plutselig når pedalen gikk i bånn.
Kan se ut som litt fukt i fremkant av hovedsylinder. Alt annet sjekket jeg på fredag og det var potte tett! Halvor har heldigvis ny sylinder liggende.
Re: T1 -63.
Ketil S., Wed Jul 20 2016, 11:49

Stadig nye ting som lager problemer, er det ikke lading, så er det dårlig kontakt eller børster og i dag en plugg som blåste ut. Håper at det kun er en dårlig tilskrudd plugg. Er det gjengene spm er gone så settes bilen GODT tilsides. Håper det er kvikk fix! Neste blir å selge den for nå gidder jeg ikke mer!!
Re: T1 -63.
vwfreaks, Wed Jul 20 2016, 17:31

Biltema og andre har ett rep.sett for defekte gjenger til plugger..... enkelt å bruke, bare husk å fjerne metallpartikler (kraftig støvsuger).

Stå på, ikke gi opp !
Re: T1 -63.
Kjetil L, Fri Jul 22 2016, 22:19

Napoleonshatten/torpedoveggen er dobbel. På en bil jeg hadde lakk hovedsylinder bremsevæske inn der og fylte opp ramme/rammehode.
Re: T1 -63.
Endre S, Sun Jul 24 2016, 10:46

Fekk du ordnet deg Ketil ?
Re: T1 -63.
vwfreaks, Wed Jul 27 2016, 09:06

Her er det en som har rette ladereleet til deg, ett 6V som festes på dynamoen. http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=79066348